Pzt, 03 Haziran 2013

Facebook'a gonderYazıcı uyumluArkadaşa gönder

altBilindiği üzere KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle 5 Haziran’da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmiştik. Ancak Gezi parkının ranta açılmasına karşı yedi gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmektedir.

Ülkenin tamamına yayılan demokrasi talepli kitlesel gösterilere karşı uygulanan devlet terörü AKP iktidarının demokrasi düşmanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Hedef gözeterek yapılan polis saldırılarında önemli bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce yurttaş yaralanmıştır. Binlerce insan gözaltına alınmıştır. Kentlerin tüm alanları ablukaya alınmış, gece boyunca süren baskınlarla muhalifleri hedef alan bir sürek avı başlatılmıştır. 

Hukuk tanımaz biçimde adeta intikama dönüşen operasyonlar tüm ülkeyi gaz bombalarına boğmuş, Başbakan demokratik haklarını kullanarak eylemlere katılan milyonları “marjinal, bir avuç çapulcu” olarak niteleyecek kadar pervasızlaşmıştır. 

Kuruluş felsefesini ve değerlerini fiili meşru mücadeleden alan KESK, ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Konfederasyonumuz, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik bu tutuma karşı; 

* 4 Haziran (Salı) gününden itibaren tüm ülkede işyerlerimize siyah kurdela ve siyah giysilerle gideceğiz. İş yerleri önünde halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok sayanların vahşetini kınayan basın açıklamaları yapacağız. Daha önce 5 Haziran’da yapacağımızı ilan ettiğimiz Grevimizi 4 Haziran (Salı) günü Saat: 12:00 itibariyle başlatacağız.

*“İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” talebiyle yapılacak Grevimiz 5 Haziran (Çarşamba) günü de devam edecek ve kitlesel biçimde meydanlara çıkacağız.

Tüm emek ve demokrasi güçlerini bu baskıcı, otoriter ve hukuk tanımaz hükümete karşı mücadeleyi ortaklaştırmaya ve yükseltmeye çağırıyoruz.

Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]