ORTADOĞUDA EMPERYALİZMİN TAŞERONLUĞUNA, SAVAŞA VE İŞGALE SOYUNANLAR REYHANLI’DA Kİ PATLAMALARIN VE ÖLÜMLERİNDE SORUMLUSUDURLAR.

Öncelikle savaş politikalarında ısrar eden AKP’yi ve bu terörist eylemi gerçekleştirenleri kınıyoruz. Yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar dilerken, yaşamını yitiren masum insanlarımızın yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

AKP hükümetinin aylardır sürdürdüğü Suriye politikası savaş sınırına geliyor. Uzun süredir ABD’nin bölgede hâkimiyetini kurmasına reyhanlisivasendekslenmiş politikasıyla birleşen AKP iktidarının dış politikası, bölgede çatışmayı ve huzursuzluğu körüklüyor. Reyhanlı’da ki patlama ve katliam bu iflas etmiş politikanın geldiği noktayı göstermektedir.

Yaşanan katliamın tüm sorumluluğu, Özgür Suriye Ordusu adındaki silahlı çete türü, cihadçı organizasyonları besleyen, destekleyen, her fırsatta düşmanlaştırıcı söylemlerle gerilimi kışkırtan AKP hükümetine aittir. AKP iktidarı, ABD’nin bölgeye dair planlarının bilinçli olarak taşeronluğuna soyunmuştur. Bu politikalar Türkiye halklarına acı, kan, gözyaşı, yoksulluk getirmektedir. Dahası etnik ve mezhep çatışmasıyla ülke tam bir cehenneme çevrilmeye çalışılmaktadır.

Suriye’ye müdahale için taşeronluk yapan AKP hükümeti Reyhanlı’da halkın canına ve malına kast edilmesinin ortamını yaratmıştır. Rüzgâr eken fırtına biçmiştir. Suriye’de kaos yaratan AKP, bu kaosun ülkemize taşınmasına neden olmuştur.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘dışarıdaki kaos’un içeri taşınmasına yol açanlardan hesap sorulacağını’ söylüyor. Peki, dışarıdaki kaosun sorumlusu; Suriye’de çatışma ve kaos yaratılmasına taraf olan AKP değil midir? Bölgeyi savaşa sürükleyen AKP politikaları nedeniyle daha önce de yine Hatay’da Cilvegözü sınır kapısında patlama yaşanmış ve 4’ü Türkiyeli 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Gelinen noktada yaşanan felaket, bölgesel güç olma hevesiyle yanıp tutuşan AKP hükümetinin içine düştüğü krizi de gözler önüne sermiştir.

Değerli basın ve Sivas halkı;

Bugün Suriye’de “demokrasi gelecek” yalanlarıyla süslenen bir vahşet yaşanmaktadır. Reyhanlı’da patlatılan bomba yüklü araçlar daha öncede ABD’nin işgal ettiği Afganistan’da, Irak’ta ve Libya’da da patlatılmıştır. Patlatılan bombalar Emperyalistlerin taşeronları aracılığı ile Ortadoğu’da istikrarsızlık yaratılmasına ve halkları düşmanlaştırmaya hizmet etmektedir.

Suriye’de bir demokrasi mücadelesinden çok emperyalist devletlerin kanlı tezgahları ve mezhep çatışmasını kışkırtıcı politikaları vardır. Bu gün Reyhanlı’da hükümetin verdiği resmi rakamlara göre 53 insanın katledilmesinin zeminini yaratanlar, Suriye’de ki savaş için katil sürülerini eğiterek ve besleyerek yüzlerce masumun kanına girenler, halkın vicdanın da bir kez daha mahkûm olmuşlardır. Artık şapka düşmüş ve kel görünmüştür.

Türkiye’de ve Ortadoğu’da barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyen halklarımız AKP’nin savaş politikalarına ve provokasyonlarına teslim olmayacaktır.

Bizler halkın sokağın barış talebine kulak vermeyenlere inat barış ve kardeşlik taleplerimizi daha yüksek sesle haykıracağız.

Ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD’nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üsleriyle kuşatılmasına,

Emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaş eşiğine gelmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

Tüm Sivas halkını, savaş çığlıkları atanlara karşı eşit özgür, bağımsız ve barış içinde bir ülke ve dünya için mücadeleye çağırıyoruz. Her dilden ve her inançtan kardeşlerimizi savaşa, işgale ve katliamlara karşı çıkmaya çağırıyoruz.

                                                                                              SİVAS DEMOKRASİ PLATFORMU Adına;

Özgür BAŞTÜRK

(KESK Dönem Sözcüsü-SES Şube Sekreteri)

                                  

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]