yuksekovaeylemengelleme

30 Nisan tarihinde, Yüksekova Devlet Hastanesinde çalışan sendika üyelerinin ‘döner sermaye ek ödeme ve nöbet ücretlerinin ödenmemesine ilişkin’ yapmak istediği açıklama, hastane yönetimini tarafından, alınan güvenlik önlemleri ile hem gazetecilerin hem de açıklama yapmak isteyen emekçilerin engellendi.

Bugün Hakkari Devlet Hastanesi bahçesinde konu ile ilgili açıklama yapan SES Hakkari Şube Başkanı Metin Demirer,Hastane yönetimini demokratik bir eylemi “terörize” etmekle suçladı. “OHAL dönemlerinde bile yapılmayan bu uygulamalarına karşı hak mağduru yüzlerce SES üyesi idarenin tüm baskı ve sindirmelerine karşın direnerek basın açıklamasını yaptı. Hiçbir güç ve anlayış bizi haklı ve meşru mücadelemizden alıkoyamaz. Başta tüm zorluklara rağmen halkın haber alma hakkını savunan Özgür Basın emekçilerine, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yılmaz savunucusu Sağlık emekçilerine; özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ağır bedellerini ödemiş Yüksekova Halkının sağlık hakkına yönelik bu saldırıları nefretle kınıyoruz.”dedi.

SES üyelerine yönelik baskı ve sindirme politikalarının devam ettiğine dikkat çeken Demirer, “Üyelerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarının bir devamı olarak 170 SES Üyesinden yazılı savunma istenmiştir. SES Üyelerinin birliğini ve kararlılığını gören hastane idaresi faşist darbe rejimlerinden kalm a bir yöntemle ama aslında rant kaygısı ile bu mücadele birliği ve sendikal örgütlülüğü nasıl dağıtırım hesabı yapmıştır. Hastane idaresi bu yöntemle SES’in örgütlü gücünü dağıtmayı hedeflemektedir. Böylece hastanede nasıl at koştururum hesabını yapmaktadır.”diye konuştu.

Hastane yönetiminin savunma talebine karşılık, yönetime hesap soracaklarını ifade eden Demirer, “Şimdi biz soruyoruz. Bu telaş niye? Ne oldu? Bu korkunuz neden? Şeffaf olmayan bir şey mi var? Yoksa siz kendinizi yasalardan üstün mü görüyorsunuz? Görüyorsanız bu yetkiyi size kim ve nasıl verdi? Haklı ve meşru bir eyleme karşı Polisi işyerine kim çağırdı? Muhabirlerin kamerasına el koyma emrini kim verdi? Hesap sorulabilir, hesap verilebilir şeffaf, saydam ve demokratik bir yönetim anlayışını savunan SES’in bu mücadelesi sizi neden korkutuyor? “diye sordu.

SES’e yönelik baskı politikalarının nedenini, “Sağlıkta dönüşüm projesi ile hastaneleri bir işletmeye çevirip buraları bir rant alanı haline getirmek’ olduğunu belirten Demirer, “AKP ve yandaşları işyerlerinde örgütsüz, sorgulamayan, eleştirmeyen ve her şeye biat eden bir ortam yaratmak istiyorlar. Bu anlayışa karşı mücadele etmek boynumuzun borcu olsun. SES ve KESK olarak hiçbir zaman bu tür saldırılara karşı sessiz kalmadık kalmayacağız.

Demirer, 170 SES üyesinden savunma istenmesinin tüm SES ve KESK üyelerine yönelik bir saldırı olduğunu kaydederek, bu saldırıya karşı şunları söyledi:

SES olarak; Şeffaf ve saydam olmayan anti demokratik yönetimlere karşı mücadelemizi yükselteceğiz.

Baskı ve sindirmelere karşı emekçilerin onurlu tarihinden aldığımız güçle direnişimizi yükselteceğiz.

Halkın sağlık hakkına yönelik tüm kirli politikalara, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, hastanelerin bir ticarethaneye dönüştürülmesine karşı herkese eşit ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sağlık hizmeti verilmesi için daha da çok örgütleneceğiz.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Vakkas Özmercan ve hastane yönetiminin istifasını isteyen Demirer, ”Sağlık Bakanlığı Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı hastane yönetimlerinin Hakkari ve İlçelerinde halka ve sağlık çalışanlarına yönelik bu haksız, hukuksuz, önyargılı ve ötekileştirici uygulamaların bir an önce son bulmasını; Hakkari&r squo;de hiç bir meşruluğu kalmayan Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vakkas Özmercan ile Yüksekova Devlet Hastanesi Yönetiminin derhal görevlerinden istifa etmelerini istiyoruz. “dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]