Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM girişi önünde toplanan sağlık emekçileri adına bir konuşma yapan SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli ATANUR: “Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyathane çalışanlarından yükselen çığlık piyasalaşan sağlık ameliyathancalisanegrev1sisteminin 10 yılda yarattığı tahribata ve tüm sağlık çalışanlarına ses veren çığlıktır. Ameliyathane çalışanları çok şey istemiyorlar. Onlar angarya çalışmaya ve mobbinge hayır diyorlar. Kurum içi keyfi yer değiştirmelere sesini yükseltiyorlar. Onlar işyeri güvencesi ve güvenceli çalışma istiyorlar. Onlar performans değil emekliliğe yansıyacak insanca yaşanılabilir bir temel ücretlendirme diyorlar. Bunun da ön koşulunun çalışanlar açısından insanca çalışma koşulları, hastalar içinse müşteri değil ulaşılabilir nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetinden geçtiğini ifade ediyorlar. İşte bunun için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathane çalışanları iş bıraktı. Ama piyasacı sağlık sisteminin kar getirici CEO’ları yöneticileri şimdiden çalışanları sürgünle tehdit ediyor.”

Atanur sözlerine; “Onlara söyleyecegimiz tek söz siz bu piyasalaşan sağlık sisteminde çağrı yöneten sözleşmeli yöneticilersiniz. Sizin geleceğiniz ve çalışma koşullarınız işyerlerindeki asli çalışanların iki dudağı arasındadır. O yüzden haddinizi bilin sadece ve sadece çalışanların sesine kulak verin. Eğer çalışanların sesine kulağınızı tıkarsanız bu çalışanlar sizi o sözleşmeli yerlerinizden de etmeyi bilir. Çünkü dün Dokuz Eylül Grevini yaratan, Bozyaka Direnişini örgütleyen SES İzmir Şubesi olarak burada çalışanlarla omuz omuza ve yanyanayız. Bu böyle bilinsin. Taleplere yanıt verilmediği takdirde tüm İzmir Sağlık Çalışanlarını Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine yığma sözü veriyoruz.” dedi. Saat 14.00’te hastane yöneticisi ile görüşecek olan Şube Yönetim Kurulumuz çalışanların taleplerini hastane yönetimine ileterek sorunların çözülmesini talep edecekler. Hastane yönetimi çalışanların insani taleplerini kabul etmezse bugünkü uyarı grevimizin büyüyeceğini buradan belirtmek isteriz.

 

Basın açıklamasını ise SES İşyeri Temsilciliği adına Hemşire Emine MENDERES okudu.

 

          

   AMELİYATHANE ÇALIŞANLARININ SESSİZ ÇIĞLIĞI

Ülkemizde hemşireler, ebeler,teknisyenler yoksulluk sınırının altında ücretle Çalıştırılmaktadır. Maaşımıza zam istediğimizde ek ödemeler önümüze sürülmektedir.

Sağlık sistemi, performans yapın  daha çok para kazanın paranızı arttırın demektir. performans demek hastanın cebine göz dikmek daha fazla tetkik,daha fazla  ameliyat ,daha fazla poliklinik demektir.üstelik performans  adaletsiz  bir  dağılımı ve iş barışının bozulmasını getirmiştir.

Performans  sağlık  çalışanına,  şiddete, angarya çalışmaya , uzayan mesailere , kapasitenin üstünde çalışmaya dönüşmüştür.

Sağlıkta  dönüşüm  programıyla  hastaneler  kamu hastane birliklerine dönüşmüş , kamu hastane birlikleri kamu yararı , halka hizmet ameliyathancalisanegrev2için oluşan kamular olduğunu tamamen unutmuştur.hastaneler hastane değil darphane durumuna gelmiştir.

Sözleşmeli yöneticiler çalışanın  huzurundan  etik sağlık hizmetinden doğru, olaya bakmakta ticarethanenin geliri nasıl yükselir bu kadar personelle  %70  kapasiteye nasıl çıkılır ,kendi puanları kaç olur burdan bakmaktadır.ticarethaneler hasta değil, müşteri memnuniyetine bakmaktadır. Sağlıkta ticaret ölüm demektir.

   Sağlık çalışanı olarak bizler  performansa hayır diyor , ek ödemelerin emekliliğimize yansıtılmasını, insanca yaşayacak düzeyde  arttırılmasını talep ediyoruz.

 Bizler  kar  kuruluşundan  pay  istemiyoruz  emeğimizin  karşılığını istiyoruz.angarya çalışmaya son diyoruz.yasal olarak mesainin 08:00 de başladığını  ve  8 saat çalışacağımızı duyuruyoruz. teknisyen ,hemşire, ebe, hizmetli, memur, eczacı  sağlık hizmetinin olmazsa olmaz  temelleridir. ve bizler bu gelir dağılmındaki adaletsizliğe hayır diyoruz.eşit  ise  eşit  ücret  istiyoruz.

Nöbetli çalışmaktan kaynaklı,  insana  yakışır  dinlenme odaları, insani bir  ortamda  yemek  yemek istiyoruz.

Ebeler ,hemşireler, teknisyenler  olarak  25  yıl  üstü  hizmeti olanların, nöbetten  çıkarılmasını talep ediyoruz.

 Kamu hastane  birliklerinde  iş  yeri  güvenliğimiz kalmamıştır. yöneticilerin  iki  dudağı  arasında  seni nereye  istersem  oraya göndereyim  tehdidini  duymak  istemiyoruz.  İş yeri güvencesi istiyoruz.

 

SES İZMİR 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]