Hakkari’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan İdris Turan, görev için gittiği Şemdinli’den dönerken, Yüksekova polis noktasında darp edildi.

KESK’e bağlı SES üyesi İdris Turan, 20 Şubat tarihinde çalıştığı kurumun resmî yazısı ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine Sosyal İnceleme yapmak için gönderildiğini, görevinden dönerken Turan ve yanındaki 2 stajyer öğrencinin Yüksekova ilçe girişinde bulunan polis noktasında durdurulduklarını ifade etti. Yapılan kimlik kontrolünün ardından polisin hem aracı aradığı, hem de araçtakilerin üst aramasını yaptığı öğrenildi. Polisin Turan’ı kontrol noktasında bulunan polis kulübesine götürerek hakaret ve darp ettiği bilgisi de edinildi.

Yaşanan olay ile ilgili görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri olayı doğrulayarak, personellerinin bireysel olarak yasal yollara başvurduğunu kaydettiler. Emniyet müdürlüğü yetkilileri ise yaşanan olaydan haberdar olmadıklarını ancak konuyu araştıracaklarını ifade ediyor.

Konu ile ilgili 23 Şubat 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikası Hakkari Şubesi, İdris Turan’a görevi başındayken yapılan saldırının sorgulanması gerektiğini belirterek, yetkilileri konuyu araştırmak için göreve çağırdı.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]