AKP’ye Sesleniyoruz: Bu Sizin Eserinizdir ve Sorumluluktan Kaçamazsınız!

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

 alt
Gün geçmiyor ki; otoriter rejimin emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskılarına bir yenisi daha eklenmesin. İktidar tarafından beslenen ırkçı-şoven atmosfer, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir yaşam mücadelesini sindirmeyi hedeflemeye, insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesi saldırıların odağı haline getirmeye devam ediyor.  

Bu saldırgan olayların sonuncusu Adıyaman’da yaşanmıştır. 01 Mart 2013 gecesi Konfederasyonumuza bağlı sendikaların bulunduğu iş merkezi ve ilde bulunan demokrat kurum ve çevrelerin binaları sprey boyayla “üç hilal figürü” çizilmek yoluyla işaretlenmiştir. Daha önce yine Adıyaman’da Alevi yurttaşların evlerini işaretleyerek yeni bir Maraş Katliamının provasını deneyenler, bu kez emeğin ve demokrasinin savunucularını hedef alarak ırkçı, şoven, gerici zihniyeti harekete geçirmek istemişlerdir. Olayın üzerine Konfederasyonumuza bağlı sendikamız Eğitim Sen’in Adıyaman Şubesi, çevredeki kamera kayıtlarından tespit edilen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunmuş ve başta Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olmak üzere sorumlu makamları bilgilendirmiştir. KESK olarak; Konfederasyonumuza ve demokrat çevrelere yönelen bu saldırıları kınıyor, faillerin ve sorumluların derhal açığa çıkartılması konusunda hükümeti göreve davet ediyoruz!

Linç kültüründen beslenenlerin benzerlerine defalarca tanık olduğumuz vahşeti, 12 Eylül’ün ırkçı zihniyetinin takipçiliğinde sürdürülmektedir. AKP hükümeti ise; 12 Eylül’ün izinde farklı din, kültür, kimlik ve inançlara yönelik nefret tohumlarını toplumsal hayatımızın içinde büyütmeye devam ederken, tüm yaşanan benzer olaylardaki gibi saldırganlar yerine saldırıya uğrayanları suçlu göstermektedir. Alevi yurttaşların evinin işaretlenmesini “çocuk işi” diyerek geçiştiren AKP zihniyetinin Sinop ve Samsun provokasyonlarında izlediği tutum bunun bir göstergesidir. Buradan AKP’ye sözümüz; bu eser sizindir! Toplumda demokratik bir düzeni tesis etmek yerine yurttaşlar arasına kin ve nefret tohumlarını eken politikalarda ısrar edenler sizlersiniz.  Bugün yaşadığımız olay gibi dün ve gelecekteki saldırıların da sorumlusu yine siz olacaksınız. 

Kuşkusuz, emek ve demokrasi mücadelesiyle öne çıkan Konfederasyonumuza yönelik baskı ve saldırıların arttığı, Türkiye’nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalışıldığımız bu dönemde, faşist ve gerici provokasyonların hedefi haline gelmemiz bizleri şaşırtmamaktadır. İtibarsızlaştırmanın, baskı ve şiddetle sindirmenin ve gerici güçlerin açık hedefi haline getirmenin, bu “ileri demokrasi” imparatorluğunun kurucusu olan AKP’nin ustalaştığı yöntemleri olduğunu biliyoruz. 

Fakat bilinmelidir ki, KESK ve dostları bu saldırılar karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacaktır. Emek ve demokrasi mücadelesine,  faşizan politikaların karşısında durarak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde her zaman daha güçlü hesap sorarak ve asla boyun eğmeyerek devam edecektir. 

                                                                                                      Yürütme Kurulu 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]