Biz kadınlar bugün, kadına yönelik şiddete dur demek için sokaklarda dans ediyoruz.

Bugün, dünyanın dört bir yanında 1 milyar kadın ayağa kalkıyor. 1 Milyar kadın “14 Şubat Sevgililer Günü’nde öldüren sevgi istemiyoruz” şiarıyla sokaklarda dans ediyor.

V-Day hareketi, kuruluşundan bu yana farklı ülkelerde küresel eylemler düzenliyor. Hareket, 14 Şubat dolayısıyla Bir Milyar Kadın Ayağa birmilyarkdaindansediyorKalkıyor” kampanyası kapsamında, 180 ülkede kadınları küresel ayaklanmaya çağırdı. Hareketin 15. yılı dolayısıyla düzenlenen kampanyanın şiarı ise; “Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor. V-Day, kolektif gücü ve sınırlar ötesi dayanışmayı tüm dünyanın görmesini istiyor.

Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır.

Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir!”

Türkiye’de de kadına yönelik şiddet AKP Hükümeti ile birlikte arttarak yüzde bin 400’lere ulaşmıştır. Ülkemizde her gün en az 5 kadın öldürülmektedir: “Katledilen kadınlar, katleden erkekler! Katilleri bir çok yöntemle koruyansa yasaları, kültürü, gelenekleri ve işleyişleri ile erkek egemen kapitalist sistemdir. Erkeğin vurduğu, devletin koruduğu, kadına düşman bu sisteme karşı mücadele, kadın katliamlarına karşı mücadele ile iç içedir. Biz kadınlar, bugün küresel bir eylem yapmaktayız. Hedefimiz, hızla artmakta olan kadına yönelik şiddet rakamlarına rağmen yaşanan seyirciliği bozmaktır.

Bu eylemi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yapıyoruz, çünkü bizler, kadınların bu günde ‘sevgi’ aldatmacası ile uyuşturulmasına, sermayenin birmilyarkdaindansediyor1sevgiyi ticarileştirmesine karşı da bir rol oynayacak olan eylemde, şiddete, tecavüze, enseste, sünnete, seks köleliğine ve işkenceye dikkat çekmek istiyoruz.

Biz kadınlar, 14 Şubat’ın tüketimi pompalayan, sevgiyi hediyeye ve kutlamaya indirgeyen anlamını reddediyor ,kadına yönelik şiddete, kadın ticaretine, savaşa, hayır diyoruz.

Kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığı ve bu şiddete arka çıkmanın bir siyasi politika haline geldiği son zamanlarda, kadınların her ortamda seslerini birleştirmelerinden ve dayanışmalarından yanayız.

Tüm kadınları bu gün hediye almak yerine emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkmaya ,

Şiddete karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Kadına Yönelik Her türlü Şiddete Hayır…

Hediye Değil, Eşitlik İstiyoruz!

Malatya Demokratik Kadın Platformu Adına

Latife ULUTAŞ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]