BASINA VE KAMUOYUNA

08.03.2005 tarihinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile yapılan basın açıklamasında her hangi bir olay yaşanmamış olmasına rağmen o dönem KESK’e bağlı üç sendika şube başkanı 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet gerekçesi ile yerel mahkemede yargılanmış ve 15 aylık mahkûmiyet kararı verilmiştir. Ayrıca bu karar Yargıtay tarafından onanarak arkadaşlarımızın tüm hukuki itirazlarına ret cevabı verilerek infaz süreci başlatılmış arkadaşlarımız ceza evine konmuştu.

2911 sayılı yasa ile ilgili bugüne kadar on binlerce dava açılmış bu davalar sonucunda herhangi bir tutuklama yaşanmamıştır. Üç onurumuzucignetmeyizarkadaşımızın cezaevine atılmasını siyasi bir karar olarak algıladık ,Adalet bakanlığına yapılan kamu yararı başvurusundan sonra yanlış karar olduğunu düşünerek karar düzeltmeye gidilmiş hükümlü olarak cezaevinde yatan Yılmaz BOZKURT,Gürsel ŞENŞAFAK Ve Orhan YILDIRIM arkadaşlarımızın tahliyeleri gerçekleştirilmiştir.

Bugün burada Yılmaz BOZKURT arkadaşımız aramızda. Gördüğünüz gibi KESK ve KESK’e bağlı sendikaları mücadeleden, sokaklardan uzak tutamadınız, tutamayacaksınız.

KESK in fiili ve meşru zeminde yürüttüğü emek, demokrasi ve barış mücadelesinin sokakta kazanıldığını bilen bir cepheden iktidarları rahatsız etmiş etmeye de devam edecektir.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sokakları kullanacağız. Tüm tutuklu arkadaşlarımızı selamlıyor, biran önce özgürlüklerine konan ipoteğin kaldırılmasını talep ediyoruz. Emek, barış ve demokrasi mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

KESK Lİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR.

ONURUMUZU ÇİĞNETMEYECEĞİZ.

YAŞASIN KESK , YAŞASIN SES

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

 

SES Mersin Şube

Yönetim Kurulu A.

     Selman GÜNBAT

Şube Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]