Kamu Emekçileri Konfederasyonu KESK kuruluşunun 17. yılını düzenlediği bir kokteyle kutladı. ÖYKOOP Lokalinde bir araya gelen KESK üyeleri adına açılış konuşmasını KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar yaptı. Mustafa Ayar “KESK, bu ülkenin tüm insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır.Şiddet ve dehşeti ile emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkların keskkurulus2012antalya1sahipleri, piyasa değerleriyle, sermaye putlarıyla, savaşa tapan ahlaklarıyla, kin ve nefret kusan derin kuyular gibi uğuldayan ağızlarıyla kendilerinden öncekiler gibi er ya da geç tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler hep olacak.

Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan KESK bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacakları günü yakınlaştırma mücadelesini kararlıkla sürdürecektir. El etek öpmeden, sırtımızı bir yerlere dayamadan, rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. KESK Yürütme Kurulu olarak, bu düşünce ve duygularla tüm kamu emekçilerine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Mustafa Ayar’ın ardından KESK Genel Sekretri İsmail Hakkı Tombul’da kısa bir konuşma yaptı. İsmail Hakkı Tombul “KESK’in gücünü TÖS’ten TÖB-DER’den ve Eğit-Der geleneğinden aldığını,KESK’in bundan önce ki hiçbir siyasi gücün karşısında eğilmediklerini AKP’ye de boyun eğmeyeceklerini” ifade etti. İsmail Hakkı Tombul “tutuklu bulunan KESK üyesi arkadaşlarına da selamları gönderdiklerini” belirtti. KESK’in 17. Kuruluş yılı kokteyline KESK’e bağlı Sendikaların başkanları ile TMMOB ,ÇHD,Pir Sultan Abdal Kültür Derneği,Haci Bektaşı Veli Kültür Derneği ÖDP,TKP,HDP,EMEP ve BDP temsilcileri de katıldı.


25agustos2012antalya2 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]