HALKLA DALGA GEÇENLERE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ

Zam, zam, yine zam…

Benzine, otomobile, içkiye ve tapu harçlarına zam yaptılar. Yetmedi, şimdi de doğalgaz ve elektriğe zam geldi.

Önce Başbakan, doğalgaza Ekim ayında büyük bir zam yapılacağını açıkladı. Sonra Yardımcısı Ali Babacan, zamları “halkın huzuru” için yaptıklarını söyledi.

isaksarayzamprotesto1Demek ki yukarıdan bakınca hükümet yetkilileri halkın halini böyle görüyor.

Bir zamanlar Fransız kraliçesi, açlıktan isyan eden halkı için “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” demişti ya… İşte bizim ülkemizi yönetenler de aynı kafayla düşünüyorlar. Öyle ya zamlar halkın huzuru için yapılıyormuş!

2012 yılının başından Ekim ayına kadar doğalgaz %29,3; LPG %25,9; Mazot %13,5; Benzin %12 zam yapıldı. Bu zamların şimdilik başlangıç, bugünden itibaren iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini hepimiz biliyoruz. Eğer yapılan zamlara karşı susarsak, sesimizi çıkarmazsak ekmekten, suya, otobüs, taksi ücretlerinden, temel gıda maddelerine yağmur gibi zam yağacaktır. Bu zamlar karşısında olan yine bizlere, sizlere, dar ve sabit gelirlilere olacaktır. Memur maaşlarına %4+4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza, elektriğe, tüpe, benzine %25-30 zam yaparken vicdanları sızlamıyor.

Bu ülkede biz emekçilerin maaşı yoksulluk sınırının altında. Maaş zammı dönemlerinde bütçe dengeleri, ülke ekonomisi, Yunanistan oluruz yoksa diyerek sefalet zammını dayatan hükümet, patronlara gelince vergi kıyakları, teşvikler yapıyor. Patronların kasası; sigorta primlerine getirilen aflar, işsizlik sigortası fonundan verilen faizsiz kredilerle şişiriliyor. Sermaye için bunlar yapılırken, bizlere kırıntı bile verilmiyor.

Her fırsatta işçilikten geldiğini söyleyen Başbakan, şimdi dünyanın en zengin başbakanları arasında sayılıyor. Başbakan ve şürekası bir eli yağda, bir eli balda dolaşıyor. Ona göre, açlık ve yoksulluk bitmiş durumda; varsa yoksa patronların karları ve yatırımları için uğraşıyor! Halkın payına iseisaksarayzamprotesto2 zam yağmuru düşüyor…

Hükümet, “Ülke ekonomisi iyiye gidiyor, kalkınıyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz” dedikçe yeni zamlar geliyor. Başbakan “Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız” diyor. Ama emekçinin geçim derdi her gün biraz daha katlanıyor.

YETER ARTIK; ZAMLAR GERİ ALINSIN!

. Ek ödemeler maaşa eklensin emekliliğe yansıtılsın.

– Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam geri çekilsin, maaşlara zam yapılsın.

– Et, süt ve temel gıda maddelerinde indirime gidilsin.

– Emekçilerden alınan vergiler düşürülsün, sermayeden gelir ve varlık vergileri alınsın.

– Sağlıkta ve eğitimde getirilen katkı payları iptal edilsin. Herkese ulaşılabilir parasız, eşit, sağlık hizmeti; parasız, bilimsel, laik eğitim sağlansın. 9 Ekim 2012

 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI (SES) AKSARAY ŞUBESİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]