Değerli Basın Emekçileri,

Bugün 25 Eylül, yıllardır kararlı biçimde emek ve demokrasi mücadelesi veren KESK’i hedef alan kuşatma operasyonun son halkasının üzerinden tam üç ay geçti.

kesktutsaklardiyarbakir2Bugün Türkiye’nin her yerinde “Özgür Bırak” talebiyle görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat, tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması talebimizi bir kez daha haykırmak için emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yan yana omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımızla birlikte alanlardayız. 

Değerli Basın Emekçileri,

KESK; demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Bu sevdayı yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur yeryüzünde. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın, bu sevdayı kınlarında taşıyanların kavgası yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir. İşte bu sevdayı paylaşmaktan onur duyduğumuz 68 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki “yasa dışı” göstermeye gayret eden zihniyetin hapishanelerinde tutuklu. Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salanlar 68 KESK yöneticisi ve üyesini demir kapılar ardında tutmaya devam ediyor.

İşte bu nedenle yandaş yapamadığını işlevsizleştirmek, işlevsizleştiremediğini izole etmek, izole edemediğini susturmak isteyenler ardı ardına yaptıkları operasyonlarla, baskınlarla KESK’in emek ve demokrasi mücadelesini boğmaya çalışıyor.

İşte bu nedenle şafak operasyonları ile evlerimiz, işeyerlerimiz sendiklarımız basılıyor.

İşte bu nedenle, hukuktan tamamen yoksun iddia Namelerine dayanak yaratmak isteyenler en temel sendikal faaliyetlerimizi bile suç olarak gösterecek kadar pervasızlaşıyor.

İşte bu nedenle, ülkemizde yaratılan korku imparatorluğunun imajına sırtını dayayanlar, bilgisayarlarımızın imajını alıyor, kitaplıklarımızda sistemi alaşağı edecek “deliller” arıyorlar.

İşte bu nedenle, elimizin tersiyle ittiğimiz emek ve demokrasi düşmanı senaryoda iktidar dalkavukluğunun, yandaşlığının hakkını vermek için çırpınanlar KESK’i hedef gösteriyor.

Değerli Basın Emekçileri,

13 Şubat günü şafak operasyonuyla aramızdan alınan, KESK Genel kadın sekreterimizin de aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu 15 KESK’li kadın arkadaşımızın mahkemesi görülecek. 4 Ekim de Ankara Adliyesinde KESK’in özgür bir ülke özleminin yanında kadın mücadelesine verdiğikesktutsaklardiyarbakir1 destek, verdiği ivme yargılanacaktır. KESK’li kadın arkadaşlarımız küçük yaşta evlendirilmeye, namus cinayetlerine, iş yerinse taciz ve mobinge karşı oldukları için yargılanacaklar. Kadın ve erkeğin her alanda eşitliğini, kadının kendi iradesiyle kendi hayatına topluma yön verebileceğini savundukları, emeğin en yüce değer olduğuna inandıkları için yargılanacaklar. Kadının açığa çıkan öz iradesiyle haksız savaşlara yoksulluğa, yok etmelere, inkâra ve imhaya karşı oldukları için yargılanacaklar. Tutuklandıkları ilk günden itibaren onları asla bir suçlu gibi görmedik, onların bıraktığı mücadeleyi devam ettirme çabasında olduk. 4 Ekimde de Ankara Adliyesinin önünde, onları yalnız bırakmayacağız. Canan’ı, Bedriye’yi, Hülya’yı, Hatice’yi, Belkıs’ı, Nurşat’ı, Evrim’i, Güler’i, Güldane’yi Sincan Cezaevinden alıp, çocuklarının, sevdiklerinin yanına ve aylardır kortejlerde boş kalan yerlerine kavuşturacağız. Bu inançla tüm KESK’li mücadele arkadaşlarımızı, demokrasi güçlerini ve tüm kadın örgütlerini 4 Ekim’de Ankara Adliyesi önüne buluşmaya davet ediyoruz.

Buradan emek ve demokrasi mücadelemizden ürkenlerin tutsak ettiği tüm KESK’lilere yürekten selamlarımızı gönderiyoruz. Ve onlara diyoruz ki, bedenleriniz tutsak olsa da, Kortejlerimizdeki yerleriniz şimdilik boş olsa da, pankartlarımızı, flamalarımızı tutan elleriniz bugün demir kapılar ardında olsa da, siz her yerde bizimlesiniz. Sadece ellerimizde tuttuğumuz fotoğraflarınızla değil, bize her zaman güç veren inancınız ve mücadele kararlılığınızla da bizimlesiniz. 25.09.2012

 

 

YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN KESK!

 

                                                                                                          DİYARBAKIR KESK ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]