Mersin’de cezaevindeki 3 eski sendikacı için yürüyüş yapmak isteyen KESK üyelerine polis izin vermedi. KESK’liler, polisin tutumunu protesto ederek açıklama yapmaktan vazgeçti.

KESK Mersin Şubeler Platformu olarak, 2005 yılında Dünya Kadınlar Günü’nde yaptıkları açıklama nedeniyle 15’şer yıl hapis cezasıyla yargılanan ve geçen hafta hüküm giyerek cezaevine konulan Eski Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanımız ve SES Genel mersinsendikaciyuruyusengelleme1Merkezi Denetleme Kurulu Üyesimiz Yılmaz Bozkurt, eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Gürsel Sığınır ve eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yıldırım’a destek vermek için eylem yaptı. İstiklal Caddesi üzerindeki sendika binası önünde toplanan KESK şubeler platformu eylemine, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu,SES MYK ÜYESİ Şinasi DURSUN, SES MYK ÜYESİ HASAN KALDIK,BES Genel Sekreteri Serdar Çetin ile Eğitim-Sen’den iki MYK üyesi de katıldı.

Cezaevine giren üç sendikacı için SES binası önünden Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediyesi önüne yürümek isteyen gruba Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri izin vermedi. Grubun önü ve arkası çevik kuvvet ekipleri ile kapatılırken, KESK yöneticileri ile emniyet yetkilileri arasında uzun süre tartışma yaşandı. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine oturma eylemine başlayan grup, sloganlar, alkışlar ve ıslıklarla durumu protesto etti. Oturma eylemi devam ederken, KESK yöneticileri ile emniyet yetkilileri arasında yeniden pazarlıklar başladı. Görüşmelerin ardından polis, grubun sokağın başına kadar yaklaşık 20 metre yürüyerek açıklama yapmasına izin verirken, KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep Kara, yürüyüş yapmayacaklarını söyledi. Bu engellemenin hukuksuz olduğunu ve emniyetin uzun süredir Mersin’e özel bir tutum sergilediğini öne süren Kara, “Bu bize yapılmış değil, bu özgürlüklere, insan haklarına, bu ülkenin ne kadar defolu ayıbı varsa onlar için yapılmış bir iştir. İşte basın açıklamasını böyle yırtarak protesto ediyorum, görsünler. İşte Mersin’in demokrasisi bu. Bunu yönetenler görsün” diyerek, elindeki okuyacağı açıklamanın bulunduğu kağıdı yırttı.

Kara’nın bu açıklamasının ardından KESK üyeleri sloganlar atarak eylemi sona erdirdiler.

Sendikamızın eski şube başkanı ve genel merkez denetleme kurulu üyemiz yılmaz bozkurt un tutuklanması konusunda Mersin milletvekilimiz Aytuğ Atıcı sendikamıza geçmiş olsun ziyaretine gelmiştir.

Ayrıca sendikamıza aldığımız yeni yerimize hayırlı olsun temennisinde bulunmuştur.


mersinsendikaciyuruyusengelleme2

mersinsendikaciyuruyusengelleme3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]