Türkiye genelinde 4 koldan eğitim emekçilerinin 4+4+4 uygulamasına karşı başlattığı eylemin Batman’da başlayan yürüyüş kolu Diyarbakır’dan devam etmek üzere planlanmıştı. Her yerde eylemler devam ederken Diyarbakır’da polislerin faşizan saldırısına maruz kaldı.

mardinegitimeylemOnların uygulayıcıları olan AKP’nin Diyarbakır valisini ve polisini bu şiddetli tutumlarından dolayı kınıyoruz.

Emek ve demokrasi düşmanlarının her zaman hedefinde olan KESK için bu baskı ve sindirme düzeneği yeni değildir.  

Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler tarihin çöplüğündeki yerini alalı çok oldu. KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta.

Üzerimizde yarattıkları baskılarla, kuşatma operasyonlarıyla KESK’i sindireceklerini sananlara buradan bir kez daha sesleniyoruz.

Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi vermek ne zamandan beri suç oldu?

KESK’in ve bağlı sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere, grevlere katılmayı “yasa dışı” gösterdiğiniz iddia NAMELERİNİZE kimin inanmasını bekliyorsunuz?

KESK’i kendi belirlediğiniz sınırlar içerisine hapsedebileceğinizi, baskılarla hizaya getirebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 

Tutuklanan arkadaşlarımızın hiçbir “yasa dışı” faaliyetle alakası olmadığını sizler de en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. 

Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla asıl suçu siz işliyorsunuz. Evlerimizi, işyerlerimizi, sendikalarımızı, konfederasyonumuzu didik didik aramakla asıl suçu siz işliyorsunuz.

Utanç verici sorgulamalarınızla, İddia NAMELERİNİZLE arkadaşlarımızın özgürlüğünü elinden almakla asıl suçu siz işliyorsunuz.

Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salarken 70 KESK yöneticisi ve üyesinin demir kapılar ardında tutmaya devam etmekle suç işliyorsunuz.

Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız kaldıysa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin.

Bizler, haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sesiz kalmayacağız. 

Ortak değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, fiili ve meşru mücadelemizi her koşulda sürdürmek için birbirimize daha fazla kenetlenecek bu oyunu bozacağız. Zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.

 

YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ!

 

YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ!

 

YAŞASIN KESK!

                                                                           

 

KESK MARDİN ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]