Ses Mersin Şube olarak yeni aldığımız binanın açılışı ve kuruluş yıl dönümümüzü üye ve dostlarımızla birlikte kutladık. Dün( 1 Ağustos Çarşamba) saat 18.00’da sendika binamızın açılışını gerçekleştirdik. Açılış kurdelesini Emek ve demokrasi temsilcileri ile birlikte kestik. Açılışın ardından bir basın açıklaması yaptık. Açıklamayı Şubemiz adına Şube Başkanımız Selman Günbat okudu. Günbat Sağlık ve Sosyal Hizmet mersinacilis2Emekçileri Sendikasının (SES) 1 Agustos 1996 tarihinde, Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında örgütlü dört Sendikanın birleşmesi ile kurulduğunu belirtti. SES’in öncülü olan sendikaların 90’lar da Kamu Emekçilerinin sendikal mücadelesine katıldığını ifade eden Günbat SES’in mücadelede yer alışının 96 yılının öncesine dayandığını kaydetti.

Mücadelemizde yitirdiklerimizi saygıyla anıyoruz.

Günbat, “SES’in iskeletini oluşturan sendikaların kuruluşu da tıpkı KESK’e bağlı diğer sendikalar gibi sancılı olmuş, Kuruluş yıllarının Türkiye’nin faili meçhul-belli-cinayetlerinin yoğun olduğu döneme denk gelmesi SES’in yönetici ve üyelerinin de büyük ölçüde Demokrasi ve İnsan Hakları mücadelesi içinde olması nedeniyle başta Onur üyelerimiz Necati Aydın, Ayşenur Şimşek ve Behçet Aysan olmak üzere bu mücadelede yitirdiğimiz arkadaşlarımızın mücadelesinin bize rehberlik edeceğini söylüyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

“Tutuklu arkadaşlarımızı selamlıyoruz”

16. Kuruluş yıl dönümünde KESK ve KESK’e bağlı sendikalara yapılan baskı, saldırı ve operasyonlarına değinen Günbat Şunları kaydetti “ Başta Genel Sekreterimiz M. Sıdık Akın, Genel Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanımız Fikret Çalağan olmak üzere 76 KESK’li, 13 Sağlık Öğrencisinin tutukluluğunun gölgesinde ve onun burukluğu içinde karşılıyoruz. Tümünü selamlıyor, mücadelemizi daha da yükseklere taşıyarak buna yanıt vereceğimizi haykırıyoruz.”

SES’in 16 yıl ve öncüllerinin 20 yılı aşkın mücadelesinde önemli dönüm noktaları olduğunu vurgulayan Günbat, “Sağlık ve Sosyal Hizmet mersinacil1Emekçileri, ama genel olarak da tüm emek hareketi için mücadele içinde bulunmuş, buna paralel ve öncelemeden ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir,anadilinde sağlık ve sosyal hizmet ile eşit, özgür ve demokratik , halkların barış içinde bir arada yaşadığı bir Türkiye bir bölge ve dünya mücadelesi içinde yer almıştır”.dedi.

Açıklama sonrasında 100’e yakın kişinin katıldığı açılışta hazırlanan yiyecekler ve içecekler servis edildi. Birçok kurum ve kurum temsilcisinin de katıldığı etkinliğimize, ayrıca Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk de katılarak açılışımızı ve kuruluş yıl dönümümüzü kutladı.



   SES MERSİN ŞUBE

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]