KESK Eski Genel Sekreteri Sevil FİGEN EROL Mezarı Başında Anıldı!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Konfederasyonumuzun kurucu üyelerinden ve 1998-2002 yılları arasında KESK Genel Sekreterliği görevini yürüten Sevil Figen Erol aramızdan ayrılışının 4. yıldönümünde (08.08.2012) Siverek’te bulunan mezarı başında anıldı.

Yakalandığı kanser hastalığından dolayı 2008 yılında yaşamını yitiren Sevil Figen Erol’un anma törenine ailesinin yanı sıra, Genel Başkanımız Lami Özgen ile Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Urfa ve Diyarbakır şubeleri başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda üye ile emek ve demokrasi güçleri de katıldı.

Anmada Erol’un mezarı başında konuşan Genel Başkanımız Lami Özgen şu sözleri ifade etti: “Genç yaşında yaşamını yitiren Sevil Figen Erol emek, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin bir neferiydi. 90’lı yılların başında verdiğimiz sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin ilk gününden beri var olan ve birçok bedeller ödeyerek bu yolda gözünü kırpmadan mücadele eden bir arkadaşlarımızdı.

Kansere yenik düşen arkadaşımız sadece emek alanında sürdürülen sendikal mücadelenin değil, aynı zamanda özgür kadın mücadelesinin geliştirilmesinde de verilen mücadelenin öncü ismi olmuştur.

Bilinmelidir ki, bizler bir kez daha arkadaşımızı unutmadığımızı ifade etmek için buradayız. Bizlere bıraktığı mirası yarınlara taşıyacağız. Mücadelesi mücadelemizdir. Anısının önünde bir kez daha saygı ve sevgiyle eğiliyoruz. Anıları mücadelemizde yaşayacaktır!” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]