MİLLETVEKİLİ YAKINLARINDAN SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET…..!

Facebook
Twitter
WhatsApp

SAĞLIK BAKANI KENDİ PARTİSİNİN MİLLETVEKİLİNİ KORUYACAK MI, İSTİFA MI ETTİRECEK?

Van-Erciş Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Abdullah KAPLAN, AKP Van Milletvekili Fatih ÇİFTÇİ’nin yakınları tarafından darp edildi. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın tamamlanmasına yönelik düzenlemeleri bir gecede apar-topar meclise getiren, Sağlık Çalışanlarına yönelik düzenlemeleri “Torba Yasa” içinde geçiren anlayış, halkı sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulamaya teşvik etmesi yetmiyormuş gibi, yalnızca polisiye tedbirler alarak şiddeti engellemeyi düşünmektedir. Daha önce, muhalefet partilerinden bir milletvekilinin hekime şiddet uygulamasını, sendikamızı da hedef alarak diline dolayan Sağlık Bakanı’nın nedense bu olayda sesi çıkmıyor. Sağlık Bakanı, kendi partisinin milletvekilini korumak mı istiyor? Biz sendika olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin hep kınadık, bu olayı da kınıyoruz. Tekrar ediyoruz;

• Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddetin nedeni, Başbakan ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerin şiddeti teşvik eden üslubudur.

• Şiddetin nedeni her kademede alınan katkı ve katılım paylarıdır.

• Şiddetin nedeni, ödenen katkı ve katılım paylarına rağmen, kolay ulaşılsa da, reklamı yapıldığı gibi nitelikli sağlık hizmeti alın(a)mamasıdır.

Özetle Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddetin nedeni “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile ticarileştirilen, parası olanın ulaşabildiği, olmayanın ulaşamadığı sağlık sistemidir.

Van-Erciş’te tekrarlanan şiddet olayını kınıyor, önce yakınlarının uyguladığı şiddet nedeniyle AKP Van Milletvekili Fatih ÇİFTÇİ’yi, sonra da bunun esas sorumlusu Sağlık Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri olayların takipçisi olacağız. Şiddet gören hekime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. 09.07.2012

                                                                                                MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]