Şerzan KURT’un öldürülmesinin üzerinde 2 yıl geçmesine rağmen hala sanığın ceza almaması ve IHD’nin her cumartesi yapmış olduğu “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” ile ilgili basın açıklaması birleştirilerek gerçekleştirildi. Basın açıklaması öncesi IHD Başkanı Osman KÜNTEŞ kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Basın açıklamasını Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Bülent HATUN (Eğitim-Sen Şube Başkanı) okudu. Basın açıklamasından sonra kitle 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi, ardından kitle dağıldı.

 

KATLEDİLİŞİNİN İKİNCİ YILINDA ŞERZAN KURT’U SAYGIYLA ANIYORUZ

Her Genç gibi büyük hayallerle okumaya, üniversiteye giden Şerzan Kurt’un ne yazık ki bundan tam iki yıl önce cenazesi geldi. Bilerek, isteyerek kolluk kuvvetleri tarafından hedef gösterilerek vuruldu. Kimbilir belki onu vuran kişi akşam karanlığından faydalanıp ortaya çıkmayacağını düşündü; hatta belki de daha önce akşam karanlığından çok faydalandı ve alışmıştı.

            batmanserzankurtanmaÜzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen Şerzan’ ın katilinin cezaevinde oluşu sevindirici olsa da iki yıldır davanın bitmemiş oluşu, Bakanlığın Şerzan orda olmasa vurulmazdı gibi mesnetsiz savunmaları, mahkemedeki polis lehine değişen hava yürek burkmaktadır. Nerdeyse katilin dışarı çıkıp bugün bu alanı dolduran annelerimizin çocuklarının katilleri gibi rahat bir şekilde gezecek olması da ne yazık ki ülkemiz gerçeklikleri düşünüldüğünde olası bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

           Şerzan Kurt, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Mahsum Karaoğlan, Mustafa Dağ, İbrahim Oruç ve diğerleri… hepsi acısı bol coğrafyamızın birer umuduydular ve ne yazık ki birebir devlet eliyle katledildiler. Kürt sorununa ilişkin genel af, çözüm gibi hususların konuşulduğu bugünlerde unutulmasın ki bu alanı her cumartesi dolduran ve tek istekleri çocuklarının mezarının olması olan annelerimizin bu talebi karşılanmadıkça, faili meçhuller ve kayıplar için hakikatleri araştırma ve uzlaşma komisyonu kurulup bunlar tek tek hakikate kavuşturulmadan, bu coğrafyada meydana gelen 17000’i aşkın Faili Meçhul cinayetle yüzleşilmeden, çözümün de barışın da olması mümkün değildir. Ülkemiz bu utancıyla muhakkak yüzleşmelidir.

            Şerzan Kurt’un 2. Ölüm yıldönümü sebebiyle buradan herkese çağrımızdır; gelin İnsan Hakları Derneği ile birlikte bu yaşananları unutmayalım unutturmayalım ve her Cumartesi annelerimizin yanında olup acılarına ortak olalım…

Unutulmasın ki bizler bu yaşanan acıları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 19.05.2012

      

                                                                                      BATMAN DEMOKRASİ PLATFORMU

                                                                                                                                  DÖNEM SÖZCÜSÜ

Bülent HATUN

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]