DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ,                                                                        

Enerji sektöründe plansız, programsız dönem devam ediyor. Siyasi iktidarlar Elektrik Üretim Santralleri konusunda son yıllarda herhangi bir yatırım yapmayarak,  enerji piyasasını özel sektörün insafına terk etmişlerdir.

Elektrik üretiminde dışa bağımlı kaynaklar teşvik edilmiştir. Doğal kaynaklarımız dururken doğalgazın elektrik üretimindeki payı %53’ lere çıkarılmıştır. Özel sektöre alım garantisi ve teşvik verilerek Türkiye adeta “ Enerji Çöplüğüne ”  çevrilmeye çalışılmaktadır. Yüzlerce santrale lisans verilmiş ya da lisans başvuruları inceleme aşamasındadır.

Avrupa ‘nın temiz enerji kullanabilmesi için Türkiye ‘de fosil yakıtlarla elektrik üretiminin arttırılmasına karşı çıkıyoruz. Özellikle bölgemizde planlanan ithal kömürle çalışacak Termik Santraller kabul edilemez. Üstelik bu Santrallerin yer seçimi yanlıştır. Siyasilerin gözü kararmıştır. Çarşamba Ovası gibi verimli bir ova gözden çıkarılmıştır. Sinop‘ta Gerze ve Ayancık gibi cennet köşeler artık yaşanmaz hale gelecektir. Doğu Karadeniz’de sulara el konularak vadilerin doğallığı öldürülecektir.

Atılan taş ürkütülen kuşa değmeyecektir. Kapasitesi küçük HES ler özellikle Doğu Karadeniz ‘in yaşam alanını bozacaktır.

Samsun Çevre Birlikteliği olarak, Zonguldak ‘tan Artvin ‘e kadar bu yanlış yatırımlara dur demek için herkesi 24 Ekim Cumartesi günü Samsun ‘da yapacağımız yürüyüş ve mitinge davet ediyoruz.

Mobil Santrallere karşı verilen mücadelede haklı çıktık. Kazandık.!…

Bu defa da kazanacağız. Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. İş işten geçmeden, havamız, suyumuz, toprağımız kirlenmeden yanlış yatırımlara “dur” demek için, geleceğimize sahip çıkmak için,

24 Ekim Cumartesi günü “ Karadeniz Enerji Çöplüğü Olmayacak” diye sesimizi yükseltmek için bütün halkımızı yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz.    

Tertip Komitesi Adına

Metin TELATAR

Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]