SES Antalya Şubesi Sekreteri Şükran İçöz, hemşirelerden lisans tamamlama için öğrenim gideri olarak yıllık 2 bin TL istenmesine sert tepki göstererek bu bir soygundur dedi.

 

SES Antalya Şubesi Sekreteri Şükran İçöz, yaptığı açıklamada, “4 yıla yakın sürdürdüğümüz bir mücadele sonucunda hemşirelere lisans tamamlama hakkının verilmesini sağladık. Fakat Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrenim bedeli olarak yıllık 2 bin TL isteyerek adeta bu hakkımızın kullanılmasını engellemektedir,  İki yıllık eğitim bedeli için 4 milyar talep edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez bir uygulamadır” şeklinde konuştu.

 

İçöz, açıktan öğrenim bedelinin 2.000 TL olarak belirlenmesi fırsattan yararlanarak sağlık emekçilerinin soyulmasından başka bir şey değildir diyerek, %2,5’lik maaş zamlarıyla açlığa mahkûm edilen sağlık emekçileri harç bedellerini yatıramadıkları için öğrenim hakkından yararlanamayacaktır, dedi.

 

İçöz, sendika genel merkezlerinin konuyla ilgili girişimlere başladığını ifade ederek eğer bu girişimlerden sonuç alınamazsa, her türlü fiili ve meşru mücadeleyi yürüteceklerini belirtti.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]