İstanbul Üniversitesine bağlı sağlık kurumlarında döner sermaye adaletsizliğinin çözülmemesi üzerine şube temsilciler kurulunun aldığı kararla İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Haseki Kardiyoloji Enstitüsünde tam gün iş bırakarak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne yürüdük.

 

İş bırakmanın yoğun olduğu sağlık kurumlarında sabah saat 9.00 da hastane içinde toplanarak yürüyüş başlattık. Üç hastaneden çıkan kitlenin buluşma noktası olarak Haseki seçildi. Öncellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden polisin “yürütmeyeceğiz” demesine rağmen barikat kurmadan hastane dışına çıkarak Hasekiye kitle ulaştı.

 

 

Haseki Kardiyoloji Enstitüsünden gelen kitleyle orada buluşuldu. Fakat  polis barikatıyla tüm geçiş yolu kapatıldı. İstanbul Tıp Fakültesinden çıkan kitlenin önü hastane çıkış kapsında  polis barikatıyla kesilerek çıkmalarına uzun süre izin verilmedi. Daha sonra Haseki kitlesine ulaşmak için  dağınık şekilde gelerek bütün kitle aynı noktada toplanmayı başardı.

 

Polisin inanılmaz yığınak yapmasına rağmen orada bulunan sağlık emekçilerinin eylemi terk etmeden atılan sloganlara sonuna kadar katılmaları belki de eylemimizin en büyük başarısıdır. Uzun süren pazarlıklar sonunda boş bir tramvayla Beyazıt’a götürülebileceğimiz söylendi. Yönetim Kurulu olarak değerlendirdik ve kabul ettik. Polisin barikatı açmasıyla önde pankartımız büyük bir coşkuyla tramvaya kadar sloganlarla yürüyerek bindik. Yine tramvay içindeki bütün dövizlerimizi camlara tutarak basınında olduğu kitleyle coşkulu şekilde sloganlarımızı  tramvay içindede atmaya devam ettik.

 

Beyazıt’ta tramvaydan inerek  Üniversite önüne kadar kortej oluşturarak yürüyüşümüze devam ettik. İstanbul Üniversitesi önüne geldiğimizde sağlık çalışanları yine coşkulu şekilde “rektör şaşırdı sabrımızı taşırdı”, “direne direne kazanacağız”, “sağlık işi ekip işidir”, “ekipte varız dönerde yokuz”, “dönerler adil dağıtılsın”, “sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “herkese eşit ücretsiz sağlık”, “sözleşmeli köle olmayacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasını Şube başkanı Songül Beydilli okudu. Basın açıklamasında İstanbul Üniversitesi Rektörünün döner sermaye dağılımındaki adaletsizliğini çözmediği takdirde fiili ve meşru her türlü mücadeleye devam edeceğimizi söyledik.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]