Onur Üyemiz Necati Aydın Şahsında Katledilen Bütün Sağlık Emekçilerini Andık

Facebook
Twitter
WhatsApp

10.04.2009 tarihinde Necati AYDIN aramızdan ayrılışının 15. yıldönümünde mezarı başında anıldı, ayrıca salon etkinliği gerçekleştirildi. Anmaya ve etkinliğe SES Genel Başkanı Bedriye YORGUN, MYK üyeleri Köksal AYDIN ve Şükran DOĞAN, Batman Şube Başkanı Deniz TOPKAN, Bitlis Şube Başkanı Sedat GÜLER ile Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Ayrıca daha önce SES Diyarbakır Şube’de yöneticilik yapanlar, şehitlerin yakınları, KESK’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile SES Diyarbakır Şube temsilcileri ve üyeleri de katıldılar.

Saat:12.30’da yapılan mezarlık anmasında, SES Genel Başkanı, KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü, Necati Aydın’ın kardeşi ve SES eski Genel Başkanı ve Necati Aydın’ın arkadaşı Ali Ürküt konuşma yaptılar.

17.30–20.00 saatleri arası Necati AYDIN’ı anmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinema Salonunda Diyarbakır’daki sendikalar, demokratik kitle örgütleri, şehitlerimizin yakınları, Genel Merkez Yöneticileri SES Diyarbakır Şube temsilci ve aktivistlerinin katılımıyla etkinlik yapıldı. Necati Aydın sahsında, demokrasi ve emek mücadelesinde kaybettiğimiz tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra, SES Diyarbakır Şube Basın Yayın ve Dış İlişkiler sekreteri Emine UNAT ilk konuşmayı yaptı. Daha sonra Genel Başkanımız Bedriye YORGUN, Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin Kılıç, Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Selçuk MIZRAKLI, şehitlerimizden Dr. Zeki TANRIKULU’un eşi Selma TANRIKULU günün anlam ve önemine değindi. Şiirler okundu. Slayt gösterisi sonrası etkinlik sona erdi.

11.04.2009 tarihinde ise her hafta Cumartesi günü 12.00’da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde kayıplara ilişkin gerçekleştirilen oturma eylemi ve basın açıklamasının bu haftaki bölümü  Necati AYDIN’a ayrıldı. Açıklamayı SES Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin KILIÇ yaptı. 

Bolu ve Mersin’de de katledilen sağlık emekçileri ile ilgili anmalar yapıldı.

Bolu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MERSİN:

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]