NATO müttefiki ülkeler, NATO’nun 60. kuruluş yılını 4 Nisan’da büyük bir zirveyle kutlamaya hazırlanıyor. Aynı tarihte dünyanın pek çok yerinde de NATO karşıtı eylemler yapılacak.

Türkiye’de de 4 Nisan 2009 Cumartesi günü miting ve basın açıklamaları yapılacak

ANKARA’da miting

Tarih              : 04 Nisan 2009 Cumartesi
Toplanma      : 13.00 Toros Sok.
Miting            : 14.00 Kolej Meydanı 

İSTANBUL’da miting

Tarih             : 04 Nisan 2009 Cumartesi

Toplanma Yeri ve saati: Kadıköy Tepe Nautilus önü, saat 13.00

 Miting: 15.00 -Kadıköy İskele Meydanı

 Adana’da İncirlik üssü önü

İzmir’de Buca NATO üssüne yürüme

 NATO’YA Dair

NATO, başını ABD’nin çektiği, emperyalist devletlerin savaş örgütü olarak 4 Nisan 1949’da kuruldu. Kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanında darbeler tezgâhladı, kitlesel katliamlar tertipledi. Karada, havada ve denizde; güçlü donanma, üs ve karargâhlara sahip olan NATO, adına ‘Yeni Dünya Düzeni’ denilen kapitalist sistemin en büyük silahlı ordusu ve korucusu olarak görev yapıyor.

Türkiye, NATO’ya üye olmadan hemen önce 1950 yılında, ABD’nin çıkarlarını savunmak üzere Kore’ye asker gönderdi. Türkiye ile ne sınırı, ne de her hangi bir sorunu bulunan Kore’de, 4500 kişiden oluşan Türkiye birliği yıllarca savaşmak zorunda kaldı. ABD çıkarları için cepheye sürülen 4500 askerden 706’sı öldü, 2111’i yaralandı, 168’i kayboldu, 219’u da esir düştü. Somali, Afganistan, Irak, Kosova, Aden Körfezi ve daha birçok savaş bölgesinde Türkiye askerleri ABD ve NATO çıkarları için nöbet tuttular, tutmaya devam ediyorlar

ABD Eski Savunma Bakanı Rumsfeld NATO’nun yeni işlevini şöyle tanımlamaktadır; “NATO, savunmaya yönelik bir güç olmaktan çıkıp, kriz bölgelerine müdahale edecek bir saldırı gücüne dönüştürülmelidir.” Hiçbir dönem savunma örgütü olmakla yetinmeyen NATO’nun günümüzde daha da tehlikeli bir örgüt haline geldiğini bu açıklama çarpıcı bir biçimde ortaya koymaktadır.

Bugün Türkiye’de 22 NATO üssü bulunmaktadır. Bu üslerin bulunduğu yerler; Adana-İncirlik hava üssü, Çanakkale, Balıkesir 9. Jet üssü, İzmir-Bornova, İzmir- Çiğli hava üssü, Muğla-Akhaz Deniz üssü, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Şile, Eskişehir, Bartın, Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Ordu, Rize-Pazar, Erzurum, Sivas, Diyarbakır Hava üssü, Mardin, İskenderun Hava üssü, Konya 3. Jet üssü

 

Türkiye NATO’dan çıksın, Türkiye’deki, NATO Üsleri Kapatılsın!

Savaşlara ve silahlanmaya son verilsin!

Savaş Örgütü Olarak kurulan NATO Dağıtılsın!

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]