Silvan Devlet Hastanesinde Hizmetli memur olarak çalışan İkram Damlayıcı,  1995’te Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Bademçay Köyüne Sağlık Ocağında sürgün edildi.

31 Ocak 1999 Pazar günü muhtar tarafından köy odasına çağırılan Damlayıcı’ya yolda bir grup faşist tarafından saldırı düzenlendi. Altı bıçak darbesiyle saatlerce ecel ile boğuşan ve hastaneye kaldırılmayan, İkram Damlayıcı kendi topraklarından uzakta şehitler kervanına katıldı.

İkram DAMLAYICI katledilişinin 10. Yıldönümünde Diyarbakır şube binasında anıldı. Basın Yayın Sosyal Faaliyetler ve Dış İlişkiler Sekreterimiz Emine UNAT yaptığı konuşmada; “İkram arkadaşımıza yapılan saldırı daha önce mücadelemizde şehit düşen arkadaşlarımıza uygulanan kirli savaş politikalarının devamıydı. İkram arkadaşımızın ve demokrasi mücadelesinde öldürülen birçok arkadaşımızın suçu Kürt ve emekçi kimliklerinin olmasıydı” dedi. Unat; “Birçok faili meçhul cinayetlerin son süreçte Türkiye’nin gündeminden çıkmayan Ergenekon çetesi yani derin devletin eliyle gerçekleştirildiği Jitem elemanlarının kendi itiraflarıyla ortaya çıkmıştır. En son 28 Ocak 2009 Çarşamba günü taraf gazetesinde yayınlanan haberde eski jitem elemanı Abdulkadir AYGAN’ın Tüm Sağlık Sen döneminde kurucu üyemiz olan Necati AYDIN’ın da bizzat jitem elemanı Abdulkerim KIRCA tarafından başına tek kurşunla infaz edildiği itiraf edilmiştir.  İnsanın en doğal hakkı olan yaşam hakkını arkadaşlarımıza tanımayan güçleri şiddet ve nefretle kınıyor, bu ölümlerin bizleri sendikal ve demokratik mücadelemizden geri adım attırmayacağını tekrar ifade etmek istiyoruz. İkram arkadaşımız şahsında tüm demokrasi ve emek mücadelesinde yitirdiğimiz arkadaşları saygıyla anıyoruz” dedi. Şube Başkanı Vahdettin KILIÇ da bir konuşma yaparak; “bugün bu insanların yok edenler bir akrebin kendi canına kıyması gibi kendi beyinlerine kurşun sıkıp kendilerini imha eder duruma geldiklerini” ifade etti. Okunan şiirlerin ardından anma sona erdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]