Mersin Emek Ve Demokrasi Güçlerinden İşten Atılan İşçilere Destek

Facebook
Twitter
WhatsApp

Mersin Limanı’nda yükleme, boşaltma ve nakliye işlerini yapan Akan-Sel Nakliyat firması tarafından “ekonomik kriz ve sendikaya üye olmaları” gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin Mersin Limanı önünde sürdürdüğü eylemin 26. gününde işten çıkarılanların sayısı 90’a yükselmiştir.

31 Ocak 2009 Cumartesi günü Mersin Emek ve Demokrasi bileşenleri, KESK binası önünde toplanarak  “Sendikaya üye oldukları için işten atılan Akan-Sel firmasında çalışan işçilerle dayanışmaya” pankartı ve “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Akan-Sel İşçisi Yalnız Değildir”, “Çıkan İşçi Girecek Başka Yolu Yok” sloganları eşliğinde Liman A Kapısı önüne yürüdüler.

KESK Dönem Sözcüsü Yusuf  KAYA, yasal haklarını kullandıkları ve TÜMTİS’e üye oldukları gerekçesi ile işten atılan işçilerin biran önce iş başı yapması amacıyla birkaç defa açıklama yaptıklarını anımsatan Kaya, “Şunu her defasında söylemiştik. Bu işçi kardeşlerimiz işbaşı yapmadığı sürece yetkili sendika ile oturup toplu sözleşme yapmadığınız sürece biz Emek ve Demokrasi Bileşenleri olarak gerekirse her gün gece gündüz kardeşlerimizin yanında olmaya karalıyız. Hiçbir şey bizi bu kararımızdan bu azmimizden vazgeçiremez. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz yaşanan bu hukuksuzluğa derhal son verilmesi için girişimlerde bulunun daha fazla işçinin mağdur edilmesine kapı önüne konmasına seyirci kalamazsınız. İşten atıldıkları için 26 gündür direnen işçiler yalnız değildir” diye konuştu. Ardından TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz basın açıklamasını okudu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]