Grup Yorum’dan Sağlık Emekçilerine Destek-Bakırköy

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ücretsiz yemek hakkına sahip çıkan SAĞLIK EMEKÇİLERİ dayanışma için yanlarında olan GRUP YORUM’UN ezgileriyle halay çekti

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, bir yıl önce ellerinden alınmaya çalışılan ücretsiz yemek haklarını yeniden elde ettiklerini belirtti. Hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak mücadelelerinin zaferle sonuçlandığını belirten SES üyeleri, grup yorumun çaldığı müzikler eşliğinde halay çekti.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bahçesinde düşünen adam heykelinin önünde öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik sağlık emekçisi, ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak “Parasız yemek”, “Parasız sağlık”“Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü Mücadelemiz” şeklinde slogan attılar.

SES adına basın açıklaması yapan SES Bakırköy Şube Başkanı Leyla Koçüzüm sağlık emekçilerinin gücünü haklılığından aldıklarını belirterek “Tüm emekçiler, bu güne kadar süren ücretsiz yemeğin bir hak olduğunun bilincinde oldukları için sendika ayrımı yapmadan, basın açıklamalarının, imza kampanyalarının ve yemek boykotlarının içinde yer almışlardır. Bu gün olan kazanım sağlık emekçilerinin kendi çabalarının ürünüdür.”dedi.

Eylemci hastane çalışanları basın açıklamasının ardından Grup Yorum üyelerinin çaldığı müzikler eşliğinde halay çekti. 2008 Mart ayından bu yana hastane çalışanlarının maaşlarından yemek kesintisi yapıldığı için SES üyeleri belli aralıklarla hastane bahçesinde toplanarak durumu protesto etmiş 45 gün süreyle yemek boykotlarını sürdürmüştür.11 Şubat 2009

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]