Dicle Üniversitesi’nin memur yemekhanesinin özelleştirilmesine ilişkin SES ve Eğitim-Sen tarafından yemekhane önünde basın açıklaması yapılarak yemekler boykot edildi.

Yemek saatinde yemekhaneye girmeyerek dağıtılan ayran ve simitler birlikte yenildi. Ortak basın açıklamasını okuyan Şube Eğitim Sekreterimiz Eylemcan Çelik, üniversitenin kamusal hizmet ve yükümlülüklerinden uzaklaştığını belirterek, “girişimci üniversite adıyla piyasa koşullarına uygun hizmet üreten ve bu hizmeti başta öğrenciler ile kendi çalışanları olmak üzere müşterilerine satan ticari kurumlar olarak yeniden yapılandırılmaktadır. Bu bağlamda üniversitelerdeki özelleştirme uygulamalarının öğrenciler ve çalışanlar açısından olumsuz sonuçlara yol açtığı bilinmektedir. Bu uygulamanın son örneklerinden biri de Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir.

Üniversite yönetimi memnuniyet oranının yüzde 75’lerde olduğu yemekhanelere el atmış bulunmaktadır. Üniversite yönetimi günlük olarak ortalama 3 bin öğrencinin ve bin personelin yararlandığı yemekhaneleri özelleştirmiş, yıllardır bu yemekhanede çalışan 40 işçisini işsiz bırakmıştır. Dicle Üniversitesi yönetiminin bu uygulamalarına sessiz kalmayacağımız ve sonuç alana kadar demokratik zemindeki mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından yemekhanenin kapısının önünde bekleyen memurlar simit ve ayran yiyerek protestolarını tamamladı. Yemek boykotu Salı günü de devam etti ve sonuç alınıncaya kadar devam edecek.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]