Eskişehir’de Yeniden İş Bırakma

Facebook
Twitter
WhatsApp

Yaklaşık 400 sağlık çalışanın katıldığı 4 saatlik iş bırakma eylemi hastane önünden Dekanlık binasına yürüyüşle başladı. Dekanlık önünde SES Şube Başkanı Bülent Nazım YILMAZ sağlık çalışanlarını katledilen Filistin Halkı için saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra konuşmasına başlayan YILMAZ yaklaşık üç aydır devam eden Tıp Fakültesindeki hak mücadelemiz aynı azim ve aynı kararlılıkla devam etmektedir dedi. Üniversite yönetimi tüm iyi niyetli tavrımıza rağmen, anlaşmayı kolaylaştırıcı yöntemlerimize rağmen fakülte çalışanlarının taleplerine kulak asmamakta, oyalama taktikleriyle günü geçiştirmeye çalışmaktadır.

Oysa fakülte çalışanı arkadaşlarımız adına üniversite yönetiminden istediklerimiz çok büyük meblağlar değildir. Aksine üniversite yönetiminden isteklerimiz çok kolay yaşama geçirilecek isteklerdir.

Buradan bir kez daha kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Sağlık çalışanları milyarlar istememektedir. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız kendi ürettikleri döner sermaye gelirlerinden paylarına düşen yasal hakları talep etmektedirler şeklinde konuşmasını sürdü ve mücadelenin kazanımla sonuçlanana kadar devam edeceğini dile getirdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]