AĞRI’nın Patnos ilçesi’nde 1992 yılında Sağlık Bakanı ANAP’lı Yaşar Eryılmaz’ın döneminde temeli atılan ve 2000 yılında bitirilen Patnos Devlet Hastanesi, ‘oturulmaz’ raporu verilince çürümeye terk edildi.

Bodrumu ile birlikte 4 katlı olan ve 13 milyon YTL’ye malolan 100 yataklı hastane, 8 yılda harabeye döndü.

Patnos ilçe merkezindeki 70 yataklı devlet hastanesinin de yetersiz kalması nedeniyle hastalar Van’ın Erciş ilçesi ya da Ağrı Devlet Hastanelerine götürülüyor. İlçe merkezinde kaderine terk edilen hastane binasından sonra, yapımı düşünülen 150 yataklı yeni bir hastanenin ihalesi ise yer anlaşmazlığı nedeniyle 3 yıldır yapılamıyor. Patnos’ta yaşanan sağlık skandalına yetkililerin acil çözüm bulması gerektiğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Patnos Şube Temsilcisi İsmail Karataş şunları söyledi:

“Patnos ilçesinde ciddi bir sağlık sorunu var. Şu an faaliyette olan 70 yataklı devlet hastanesi ihtiyaca cevap vermiyor. 1992 yılında inşaatına başlanan ve 2000’li yılların başında bitirilen hastane de çürük raporu verildiği için kullanılamadı. 13 milyon YTL’ye yapılan hastanenin yıkımı için de şimdi 5 milyon YTL’ye ihtiyaç duyuluyor. İlçede yapımı düşünülen 150 yataklı hastane ise yılan hikayesine dönüştü. AKP Patnos ilçe Başkanı Ömer Dönmez ile DP’den geçen hafta içinde AKP’ye geçen Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın’ın ‘benim istediğim yere yapılsın’ anlaşmazlığı nedeniyle 3 yıldır sürüncemede kaldı.”

Hürriyet 31 aralik 2008

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]