KESK ve DİSK’in çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanından ve toplumun tüm kesimlerinden 100 bin  emekçi, “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi ” talebiyle Sıhhiye Meydanı’nda buluştu. Katılımın yoğunluğu nedeniyle saat 9.30’dan itibaren Hipodromdan yürümeye başlayan kortejler saat 14.30’da Sıhhiye Meydanına girebildiler. Alanın kalabalığı almaması üzerine kitlenin bir kısmı Abdi İpekçi Parkına, bir kısmı da Köprülü Kavşağa yerleştirildi.

Saatlerin ilerlemesine rağmen alana giriş tamamlanamadı ve miting başladığında da alana girebilmek için bekleyen kortejler vardı. Miting başladıktan sonra biran evvel alana girmek isteyen grupları polisin keyfi biçimde geciktirmesi ve arama noktasında şiddet kullanması nedeniyle bir süre arbede yaşandı. Polisin gaz bombası ve cop kullandığı saldırısı sonucunda miting alanına girebilmek için bekleyenlerden yaralananlar oldu.

Mitingde SES, TTB ve Devrimci Sağlık-İş, İstanbul-Ankara yürüyüş kolunda yer alan “Hastanelerin özelleştirilmesine ve işten çıkarmalara karşı işgüvencesi, örgütlenme ve parasız sağlık hakkı için yürüyoruz” pankartı arkasında birlikte yer aldılar.

Miting alanındaki onbinlerce kişi, coşku ve kararlılıkla krizin bedelini ödemeyeceğini haykırarak mitingin coşku ile sürdürdü. Çok sayıda siyasi parti ve kurum temsilcisinin de destek verdiği mitingde, destekleyen kurumlar adına, TTB Başkanı Gencay Gürsoy ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı selamladılar. Ardından DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren konuşmalarını yaptılar.

 Konuşmaların ardından Grup KYBELE, Moğollar grubundan Taner Öngür ve Grup Bandista kısa birer müzik dinletisi yaparak kitleyi coşturdular.

 Diğer fotograflar:

1. foto   2.foto   3.foto    4. foto   5. foto   6. foto   7. foto   8. foto  9.foto   10. foto   11.foto    12.foto     13.foto   14.foto   15.foto

ÖNEMLİ NOT:

28 Kasım cuma akşamı 29 Kasım daki mitingimize katılım için Siirt’ten yola çıkan ve içinde üyelerimizin bulunduğu otobüs gece yarısı saat 1 civarında Malatya çıkışı Karahan mevkiinde yoğun kar ve buz yüzünden kayarakbariyerlere çarpmıştır. Otobüsün bir yanının uçurumda bulunması dolayısıyla otobüs acilen boşaltılmış ve bütün üyelerimiz soğukta donmamak için ateş yakarak yardım ve kurtarma ekibi beklemeye başlamışlardır. Gece üç buçuk civarında  trafik polisi gelerek sürücü alkol muayenesi yapmış ve gitmiştir. Kazanın gerçekleştiği yer jandarma karakoluna 3km, karayolları ikmal deposuna sadece 2 km uzaklıkta olmasına rağmen, üyelerimize herhangi bir şekilde yardım edilmemiş, üyelerimiz yetkililer tarafından soğukta adeta kendi kaderlerine terk edilmişlerdir. Herhangi bir yardım ve kurtarma ekibinin gelmemesi üzerine üyelerimiz yolu trafiğe kapatmışlar ve ancak bundan sonra saat 8.30’da jandarma olay yerine gelmiştir. Üyelerimiz, o saatten sonra Ankara’daki mitinge yetişme imkanları kalmadığından dolayı Siirt’e geri dönmüşlerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]