Emek, barış ve özgürlük mücadelemiz, aynı zamanda baskıların, saldırıların ve zorbalıkların tarihi oldu. Ancak bunlar tarihte kalmadı, bugün de devam ediyor.

 Bu saldırılardan nasibini alan 22 Şubat, 25 Mart, 15 Mayıs ve 9 Temmuz 2008 tarihlerinde yapılan dört duruşmada da tahliye talebi reddedilen MYK Üyemiz Meryem ÖZSÖĞÜT’ün BEŞİNCİ duruşması bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.

 12 Aralık 2007 günü yaşam hakkını savunan bir basın açıklamasına katıldığı gerekçesi ile MYK üyemiz Meryem Özsöğüt 8 Ocak 2008 tarihinde evinden hukuk dışı bir şekilde gözaltına alınmış, 4 gün süren gözaltı sürecinden sonra tutuklanarak Sincan F Tipi Kadın Cezaevi’ne konulmuştur.

 

Savcılık Meryem Özsöğüt’ün katıldığı basın açıklaması ve evinde çıkan 4 kitap ve 3 dergi nedeni ile yasa dışı silahlı örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını istemektedir. Evinde yapılan aramada yasa dışı örgüt dokümanı olduğu iddia edilen kitap ve dergilerin tamamı piyasadan satın alınarak temin edilen kitap ve dergilerdir.

 

Eğer bunlar suçsa düşünen, düşüncelerini ifade eden, okuyan, evindeki kütüphanesinde çok kitabı bulunan herkes, herhangi bir örgütün mensubu olarak tutuklanabilir.

 

Bizler SES olarak dünden bugüne insanca yaşanacak özgür ve demokratik bir yaşam istedik. Baskıya ve köleliğe karşı eşitliği ve özgürlüğü savunduk. Savaşa karşı barışı, karanlığa karşı aydınlığı, sömürüye karşı emeğin özgürlüğünü, şovenizme karşı halkların kardeşliğini, haykırdık. Emek ve demokrasi mücadelemiz bu ülkede barışı, aydınlığı ve demokrasiyi sindiremeyenlerin kâbusu haline geldi.

 

İfade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanmak isteyen bir sendikacının yasa dışı örgüt üyeliği ile suçlanması adeta bu kesime bir gözdağı niteliğindedir. Bu yargılama toplumsal muhalefetin yargı yolu ile susturulmak istenmesinin tipik bir örneğidir. Böylesi bir demokrasi ve hukuk anlayışı karşısında tarif ettiğimiz yaşamı gerçekleştirinceye kadar mücadelemize devam edeceğimiz bilinmelidir.

 

Bizleri yıldırmaya yönelik ve işkenceye dönüşen bu yargılama bitirilerek MYK üyemiz derhal serbest bırakılmalıdır.

 

                                                                                         SES MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

                                                                                                              05.09.2008

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]