Banka Promosyonu İle İlgili Genelgede Değişiklik

Facebook
Twitter
WhatsApp

Başbakanlık tarafından 04.08.2008 tarihinde yayınlanan genelge ile 20 Temmuz 2008 tarihli banka promosyonu genelgesinin 5. maddesi değiştirilmiştir.

Önceki Hali: “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir.”

Yeni Hali : “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir.”

Bu değişiklik ile

1- Daha öncekinden farklı olarak yüksek maaş alan personele yüksek, daha az ücret alana daha az banka promosyonu ödenmesi mümkün olabilecektir

2- “Altı aylık periyot” düzenlemesi kaldırıldığından kurumların periyotu kendilerinin belirlemesine olanak verildiği sonucu çıksa da “tek bir defada” ödenmesi gibi bir sonuçta çıkarmak mümkündür. Eğer “tek bir defada ödenmesi” yorumu esas alınırsa, promosyon ödendikten sonra kuruma gelen kişi bu imkandan yararlanamayabilir.

 

Sendikamız, promosyon dağıtımı sonrası kuruma gelenlere de ödeme yapılabilmesi ve eşit dağıtımın düzenlenmesi gerektiğini savunmakta olup, bu konuda çaba göstermektedir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]