7 Haziran 2008 tarihinde Van KESK Şubeler Platformu tarafından AKP iktidarının emekçilere dönük politikaları, Yeni Sosyal Güvenlik Yasası ve Personel Reformu Yasa Tasarısı, çalışan kesimlere yapılan düşük zamlar, ülke barışı ve kardeşliğini pekiştirmek, grevli toplusözleşmeli sendika hakkı ve demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti için   “EMEKÇİLER VAN’a YÜRÜYOR” içerikli miting yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.  

 

                Bölge illerinden yoğun katılımın sağlandığı mitinge gelenler Van girişinde çeşitli engellemelerle karşılaştılar. Katılımcıların içinde bulunduğu araçlar durdurularak anlamsız gerekçelerle ya uzun süre bekletildiler ya da astronomik düzeyde cezalar kesildi.  Özellikle Siirt ili çıkışında KESK’in hemen her eyleminde olduğu gibi yine araçların önü kesildi. Hiçbir açıklama yapılmadan saatlerce bekletildi.

 

                Mitingde KESK adına konuşan MYK üyesi Dilek ADSAN; yoksulluğa, yolsuzluğa karşı ve demokratik bir Türkiye için Emekçilerin Van’da buluştuğunu söyledi.

                 Siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve sendikaların da katılımı ile son derece coşkulu ve dinamik bir ortamda gerçekleşen mitinge MYK üyelerimizin yanı sıra birçok Şube/Temsilciliğimiz de katıldı.  

foto1    foto2     foto3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]