Hastanede Polis Terörüne Sağlık Emekçilerinden Tepki

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sağlık emekçileri, hasta ve hasta yakınları 1 Mayıs’ta, Şişli Etfal Hastanesi’ne onlarca gaz bombası atan polisi protesto etti. Polisin yaşlı, hasta, çocuk demeden hastane acil servisine bile gaz bombası ve biber gazları ile saldırdığını belirten hasta yakınları ve hastane emekçileri, hükümeti ve İstanbul Valisi Muammer Güler’i istifaya çağırdı.

SES İstanbul şubeleri ve İstanbul Tabip Odası’nın Şişli Etfal Hastanesi Konferans Salonu önünde yaptıkları eylemde ortak açıklamayı SES Şişli Şube Başkanımız Rabia Tuncer okudu. Polisin sadece 1 Mayıs’a katılacak olan sağlık emekçilerine saldırmakla kalmayıp, yaralıları tedavi etmeye çalışan Şişli Etfal Acil Servisi’ne de gaz bombaları ile saldırdığını belirten Tuncer, vali Güler’in “Kazayla oldu” türünden yaptığı açıklamaların da ciddiyetten ve samimiyetten uzak olduğunu ve gerçeği unutturmaya yetmediğini söyledi.
Eylemde sağlık çalışanlarının yanı sıra hasta ve hasta yakınları da alkışlarla polisin tavrını kınarken, sık sık “Vali istifa, hükümet istifa” sloganı attı.

Öte yandan TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz da, Şişli Etfal Hastanesi’nde hastaların yoğun olduğu yere iki kez gaz bombası atılmasına karşı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

foto1     foto2     foto3  

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]