TBMM’de bugün görüşülen SSGSS yasasına kaşı Türkiye’nin her tarafında emekçiler alanlardaydı.

Başta Ankara’da olmak üzere bir çok ilde polisler eylemlere müdahale etti. Ankara Numune Hastanesi önünden önce İbni Sina, Hacettepe Hastanesi daha sonra Kızılay’a yürümek isteyen sağlık emekçileri polis engeliyle karşılaştı. Numune Hastanesi önünden yürümek isteyen sağlık emekçilerine polis izin vermedi. Çıkan arbedede hafif yaralanmalar meydana geldi. Daha sonra Numune Hastanesi’nin arka tarafından Hacettepe Hastanesi önüne geçen sağlık emekçileri burada da polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Müdahale sırasında 4 sağlık emekçisi yaralandı.

 

MYK üyemiz İlknur Başer’de polisin müdahalesi sonucu yaralandı ve hastanede tedavi gördü. Hacettepe Hastanesi önünde 4 saat bekletilen bekletilen sağlık emekçileri Kızılay Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından burada da bir basın açıklaması yaparak eylemi bitirdiler. Ancak dağılma sırasında yine polis engeli ile karşılaştılar. Barikatı kaldırmayan güvenlik güçleri eylemi bitiren sağlık emekçilerini Kızılay yönüne göndermek istemeyince yine arbede yaşandı. Barikat aşılarak Kızılay yönüne doğru eyleme katılanlar dağıldı. 

KIZILAY MEYDANI TRAFİĞE KAPATILDI  

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını protesto eden emekçiler, TBMM Dikmen kapısına yürümelerine izin verilmemesi üzerine Kızılay Meydanını trafiğe kapattı.TBMM Dikmen Kapısına yürümek üzere Güvenpark'ta toplanan Ankara Şubeler Platformu ve onları destekleyen sivil toplum örgütlerinin üyelerine, polis tarafından izin verilmedi. Gruptakiler, bunun üzerine oturma eylemi başlattı.Grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısının “yaratacağı tahribata karşı bütün güçleriyle seferber olduklarını” söyledi.

14 Mart'ta yapılan iş bırakma eylemini hatırlatan Daşdemir, “Emek Platformunda yaşanan çatlağa rağmen bir karşı duruş var. Emek Platformu üyesi 9 örgütün aldığı ortaklaşa karar doğrultusunda, bugün Meclis'in önüne giderek basın açıklaması yapacağız” dedi.Gruptakiler, açıklamanın ardından, “Barikat kalksın yürüyüş başlasın” sloganlarıyla çevik kuvvet ekiplerinin panzerlerle kurduğu barikata doğru yürüyüşe geçti. Polis barikatını aşan eylemciler, sendika yöneticileriyle birlikte Kızılay Meydanını trafiğe kapattılar. Bu sırada, eylemciler ile polis arasında taş ve sopaların da kullanıldığı arbede yaşandı.

 

Fotograf1        Fotoğraf2    Fotoğraf3     Fotoğraf4       Fotoğraf5             Fotoğraf6        
  

İllerden Fotograflar:

Adana1  Adana2    Ankara1  Ankara2  Ankara3  Antalya1   Antalya2   Antep   Batman   Bolu1  Bolu2   Bursa   Diyarbakır    İst-Aksaray   İzmir Kocaeli1  Kocaeli2    Manisa1   Manisa2   Mersin1      Mersin2   Muğla   Sakarya  Samsun1   Samsun2  Tunceli   Urfa

görüntü için

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]