SSGSS’ye itirazı olan kadınlar, dün meclis önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Sosyal Haklar İçin Kadın Platformu tarafından düzenlenen eyleme, İstanbul, İzmir ve Ankara’dan kadınlar katıldılar. 12.00’de Akay Kavşağı’nda toplanan kadınlar, renkli dövizleri ve sloganları ile AKP’ye ve onun sağlıkta yıkımı öngören yasa tasarısı SSGSS’ye karşı seslerini yükselttiler.

Akay Kavşağı’ndan Meclis’in Dikmen kapısına yürümek isteyen kadınlar, polis engeli ile karşılaştılar. Şarkıları ve sloganları ile eylemi sürdüren kadınlar, Akay Kavşağı’nda yapılan bir açıklamanın ardından, 5’erli, 10’lu gruplar halinde meclis önünde buluştular. Platform adına basın açıkmasını yapan Hasbiye Günanç, bu yasa ile kadınların, babalarına, kocalarına daha da bağımlı hale getirildiği ve paralılaşan sağlık hizmetleri karşısında en çok kadınların mağdur olacaklarını ifade etti.

Ayrıca yasaya esastan itirazları olduğunu belirten Günanç, “SSGSS Yasa Tasarısı ile birlikte ev eksenli çalışan kadınların, gündelikçilerin, ücretsiz aile işçisi kadınların, direkt olarak sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması gerekir” dedi.

Basın açıklamasına DTP Şırnak vekili Sevahir Bayındır, DTP Batman vekili Ayla Akat Ata ile ÖDP İstanbul vekili Ufuk Uras da katıldılar. Ardından, Sosyal Haklar İçin Kadın Platformu’nun hazırladığı dosyaları vekillere sunmak üzere yaklaşık 20 kadınla Meclis’e gidildi.

Eylemden bazı sloganlar;

– Bana bak başbakan, tepemi attırma sen yat kuluçkaya, Bir Türkçük iki Türkçük üç Türkçük doğurmaya!

– Sağlık yasası kadın düşmanı!

– Evlere hapsolmak istemiyoruz!

– Tadilat değil yasa geri çekilsin

– Tadilat değil yasa iptal edilsin

– AKP’nin yasasıyla özgürlük olur mu

Özgür olmak isteyen kadın

Sessiz durur mu!

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]