PSI/SES Projesi İle Ankara’da Kadın Eğitimi Yapıldı

Facebook
Twitter
WhatsApp

26- 27 Eylül 2008 tarihlerinde Ankara’da PSI üyesi Türkiye ve Azerbaycan sendikalarının kadın temsilcileri “Sendikalara kadın katılımının arttırılması ve cinsiyet eşitliği bilincinin yükseltilmesi başlıklı seminerde bir araya gelerek sorunlarına dair alanlarından ürettikleri çözümler üzerinde konuştular. PSI ve SES’in ortaklaşa düzenlediği seminerde hem işçi hem de kamu emekçisi kadınların yaşadıkları sorunlar ele alındı ve sorunlara dair çözüm önerileri oluşturulmaya çalışıldı.

 

Seminerin ilk günü Hak-İş sendika uzmanı Jülide Sarıeroğlu’nun “İşgücü pazarında kadınlar” başlıklı sunumuyla başlayan seminer, Eğitim-Sen sendika uzmanı Handan Çağlayan’ın “Kamu emekçisi kadınlar ve karşı karşıya kaldıkları sorunlar  başlıklı sunumuyla devam etti. Öğleden sonra Azerbaycan’dan gelen katılımcılar “Kamu sektöründe ekonomik reformların kadınlar üzerine etkileri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Ardından da PSI uzmanı Chidi King “PSI’ın cinsiyet eşitliği politikası” hakkında bilgiler verdi.

 

Seminerin 2. gününde ise Harb-İş Adana Şube Başkanı Meltem Şahiner’in Adana’da yerleşik tarım işçisi kadınların sorunlarını anlatan belgeselini sunumunun ardından Av. Bedia BORAN “Türkiye’de cinsiyet eşitliğine dair yasal düzenlemeler ve uygulamalar başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında katılımcılar 2 gruba ayrılarak “Sendika yapıları ve cinsiyet eşitliği politikaları” ile “Cinsiyet eşitliği konusunda toplu sözleşmelerde/pazarlıklarda en iyi metotlar” başlıklarına dair sorunlar ve çözümlere dönük rapor oluşturulması istendi. Grup raporları birleştirilerek nihai rapor oluşturuldu. Atölye çalışmalarının ardından Türkiye ve Azerbaycan ülke raporları hazırlanarak geleceğe dönük planlamalar yapıldı ve çeşitli kararlar alındı. Bu kararların en önemlilerinden biri ise Türkiye’de PSI Kadın Komitesi oluşturulması oldu.

kadin

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]