SES Aksaray Şube üyesi sağlık emekçileri, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki hemşirelerin hastane lojmanından çıkarılmasını protesto etti.

SES Aksaray Şube üyesi sağlık emekçileri, hemşirelerin hastane lojmanından zorla çıkarılmasını protesto etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşirelik Hizmetler Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlıkçılar, “Yeter! Rahat bırakın bizi, işimizi yapalım”, “Her gün dışarı atılma tehlikesi yaşamak istemiyoruz”, “Ücretsiz barınma hakkımızdır” yazılı dövizler taşıdılar.

Burada konuşan Cerrahpaşa İşyeri Temsilcisi Saadet Pehlivan, “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, lojman koşullarını iyileştirerek fakültenin yükünün büyük bölümünü üstlenen hemşirelerin barınmasını sağlamak yerine yemek yapılması ve çamaşırların yıkanabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmadan, önce odalarda bulunan çamaşır makinesi ve buzdolaplarının odanın dışına çıkarılmasını istemiş, ardından da yasadışı bir biçimde ve yazılı hiçbir tebligat yapılmadan, sözlü olarak bağış adı altında 75-100 YTL para talep etmiştir” diye konuştu. Bu parayı vermeyen hemşirelerin kapı dışarı edilmekle tehdit edildiğini ifade eden Pehlivan, bu uygulamaya karşı iş bırakma dahil her türlü eylemi hayata geçirecekleri uyarısında bulundu.


Ankara’da İbni Sina Hastanesi sağlık emekçileri, kendi maaşları üzerinden hastane yönetimi ve bankanın hesap yapmasına tepki gösterdiler.

Kredi kartlarını iptal ettirdiler

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olan İbni Sina Hastanesi sağlık emekçileri, dün öğle paydosunda hastane önünde bulunan İş Bankası şubesi önünde bir araya geldiler. “Promosyon hakkımız söke söke alırız”, “Söz yetki karar çalışanlara” sloganlarını atan emekçilere seslenen Şube Yöneticisi İbrahim Kara, “İş Bankası ile hastane yönetimi arasında yapılan pazarlık sonucu 2010 yılına kadar anlaşma yapılmış, maaşlarımız üzerinden acil servis yaptırılması kararlaştırılmış” dedi.

Acil servis yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak emekçilerin maaşları üzerinden yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Kara, İş Bankası’ndan yapılan anlaşmayı derhal iptal etmesini istedi. SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulak da “Ücretler hakkında sağlık emekçilerinden habersiz tasarruf edilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Açıklamanın ardından sağlık emekçileri İş Bankası İbni Sina Şubesi’ne girdiler ve kartlarını iptal ettirdiler. (Evrensel 31.01.08)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]