EPSU, PSI VE SESTEN HÜKÜMETE UYARI: Meryem Özsöğüt’e Özgürlük

Facebook
Twitter
WhatsApp

KEVSER Mızrak’ın polis operasyonunda öldürülmesi üzerine protesto eylemine katılan SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt’ün tutuklanarak, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde hücreye konulması, uluslararası sendikal örgütler tarafından da protesto edildi. Özsöğüt ile birlikte Ankara’da 12 kişi tutuklanmıştı.8 milyon üyesi olan Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU), Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Ata-lay’a gönderdikleri mektupta, “Meryem Özsöğüt’ün tutuklanma sürecinde izlenen keyfi tutumdan ve şu anda tutulduğu cezaevindeki koşulardan endişeliyiz” denildi.

PSI: ÖZGÜRLÜĞÜ GARANTİYE ALIN


150 ülkede örgütlü olan Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI), Çalışma Bakanı ve İçişleri Bakam’na mektup göndererek, Hükümetin, bütün emekçilerin örgütlenme ve sendikal faaliyet yürütme özgürlüğünü garanti altına alması gerektiği vurgulandı.

SES: ENDİŞELİYİZ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e bir mektup gönderen SES yönetimi de Meryem Özsöğüt’ün tutuklanmasını eleştirdi. Mektupta, “Arkadaşımızın evi basılmış, kitapları ve dergileri suç unsuru olarak toplanmıştır. Kendisi hakkında savcılığın ne zaman dava açacağı tam olarak bilinmemektedir. Bu durum tutukluluk süresinin uzamasına neden olabileceği için endişelerimizi artırmaktadır” denildi.

(Birgün 25.01.08)

 

Tutuklu sendikacıya destek

SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt’ün tutukluluk halinin sürmesine uluslararası sendika örgütlerinden tepki geldi.


SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt’ün tutukluluk halinin sürmesine uluslararası sendika örgütlerinden tepki geldi. Özsöğüt’ün henüz mahkemeye çıkmadığına dikkat çeken sendikalar, Özsöğüt’ün serbest bırakılmasını istediler. SES’ten yapılan yazılı açıklamada, SES Genel Örgütlenme Sekreterliği görevini sürdüren Meryem Özsöğüt’ün, polis operasyonunda öldürülen Kevser Mızrak ile ilgili basın açıklamasına katıldığı için gözaltına alındığı ve tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, Özsöğüt’ün hukuk dışı bir biçimde gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmadan tutuklanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Özsöğüt’ün tutuklanması üzerine, Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) Genel Sekreteri Peter Waldorf ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) da Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a birer yazı göndererek hükümeti uyardılar. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de Özsöğüt’ün tutuklanmasının demokrasi mücadelesine yönelik bir baskı uygulaması olduğunu bildirdi. (Evrensel 25.01.08)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]