Sağlıkta Yıkım, Sağlık Çalışanına Şiddet !

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç. Dr. Necati Yenice’ye yönelik silahlı saldırıyı kınamak için bir araya gelen hastane çalışanları 27.12.2007 tarihinde iki ayrı eylemle saldırıyı ve sağlıkta yıkım politikalarını protesto ettiler.

İlk eylem 11: 30’da başhekimlik binası önünde başlamış ve binanın başhekimlik giriş katında devam etti. Başhekimlikten çıkan Sağlık İl Müdürü, vali ve Emniyet Müdürü’nü de protesto etmişlerdir. 13: 00’de gerçekleştirilen ikinci eylemde A Polikliniği önünde toplanılarak sloganlarla başhekimlik binasına yüründü. “Sağlıkta Yıkım Ölüm Demektir”, “ Sistem Çöküyor, Sağlıkçılar Ölüyor”, “Bakan, Başbakan İstifa”, “Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek” sloganlarının atıldığı eylemin ardından 28.12.2007 tarihinde de SES İstanbul Şubeleri ve İstanbul Tabip Odası saat 12: 30 da Başhekimlik önünde toplanmış ve saldırının gerçekleştiği A Poliklinik binası önüne yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendika yöneticileri de katılım gösterdi.

Sorunların çözümünde şiddetin bir araç olarak kullanımının toplumumuzda son yıllarda giderek arttığı vurgulanan açıklamada, yaşanan ekonomik krizler, yoksulluk, işsizliğin şiddet ortamını beslediği kaydedildi. “Bu duruma politika yapıcıların, yöneticilerin toplumsal sorunların çözümünde tercih ettiği şiddet eklendiğinde ortaya şiddetin bütün bir toplumu sarmalı altına alması durumu çıkmaktadır” denilen açıklamada, bu ortamın değiştirilmesine yönelik çaba gösterilmesi gerektiği ifade edildi. SES İstanbul Şubeleri de “Bu saldırının nedeni, uygulanan sağlık politikalarından ve her fırsatta sağlık çalışanını vatandaşla karşı karşıya getiren siyasi iktidarın tutumundan ayrı değerlendirilemez” denilen açıklamada, bir yandan sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılması, diğer yandan sağlık emekçilerinin hedef gösterilmesine bağlı olarak çalışanlara yönelik şiddettin her geçen gün arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, sağlık tanımını daraltan ve sağlık hizmetini tedaviyle sınırlandıran anlayışı sorgulamamız ve sağlık hizmetlerinin bu kapsamda planlanıp kamu eliyle herkese eşit, ücretsiz sunulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]