Sağlık emekçileri hak gasplarına karşı isyanda, grevde

 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı İbn-İ Sina ve Cebeci Hastaneleri’nde yemek ücretlerine yapılan zamlara ve banka promosyonlarının gasp edilmesine karşı hastanede çalışan emekçiler yemekhane boykotuna ve eylemlere başladı. Bu arada döner sermaye ödemelerinin yapılmaması üzerine 1 Şubat 2008 sabahı işyeri meclisinin aldığı kararla acil ameliyatlar hariç iş bıraktı.

Eyleme yüzlerce sağlık çalışanı katıldı.  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı çalışanlar Cebeci Hastanesinde Başhekimlik önüne ve İbn-İ Sina hastanesinde poliklinikler önüne iş bırakarak saat 11.00’de çıktı.

Cebeci Hastanesi çalışanlarının İbn-i Sina hastanesi önüne gelmesiyle devam eden eylemde Genel Başkan Köksal AYDIN’ın konuşmasından sonra Dekanlık binasına doğru yürüyüşe geçildi. Dekanlık önünde yapılan basın açıklamasıyla döner sermayelerin yatırılmamsı halinde iş bırakmaların devam edeceği ifade edildi. Yemek ücretlerine yapılan zamlar geri alınana kadar yemek boykotunun devam edeceği, bu arada İş Bankası’nın promosyonlarla ilgili somut bir adım atmaması üzerine kredi kartlarının iptal edilmesi eylemliliğinin devam ettirileceği ifade edildi. 

Çalışanların “Ekmek Yoksa Barışta Yok “ sloganını sıkça haykırdığı eylemde etkinliklerin haklar alınıncaya devam ettirileceği kamuoyu ile bir kez daha paylaşıldı.01.02.2008

 

1.fotograf          2.fotograf     3.fotograf        4.fotograf

 

——————————–

 

30 Ocak günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı İbn-İ Sina ve Cebeci Hastaneleri’nde yemek ücretlerine yapılan zamlara ve banka promosyonlarının gasp edilmesine karşı hastanede çalışan emekçiler yemekhane boykotuna ve eylemlere başladı.

 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Cebeci ve İbn-İ Sina hastanelerinde A.Ü. Rektörü Nusret Aras imzalı bir genelgeyle çalışanların yemek ücretleri günlük 2 YTL’ye çıkarıldı. Çalışanlar daha önce yemeğe aylık 5 YTL veriyorlardı. Hastane emekçileri genelgeden önce bir ay boyunca yemek yedikleri paraya şimdi sadece 2,5 öğün yemek yiyebilecekler.

Hastane çalışanlarının bütçelerini önemli ölçüde etkileyecek bu hak gaspına karşı ilk eylem dün Cebeci Hastanesi’nde gerçekleştirildi. SES Ankara Şubesi Cebeci Hastanesi İşyeri Temsilciler Kurulu öncülüğünde yapılan eylemde 100’ün üzerinde sağlık emekçisi yemekhane önünde toplanarak Başhekimliğe yürüdü. Yemekhane ücretlerine yapılan zammın bardağı taşıran son damla olduğunu belirten emekçiler yemekhane boykotu başlatarak Başhekimlik önünde domates-ekmek yediler.

Cebeci ve İbn-İ Sina hastanelerinde başlatılan yemekhane boykotuna geniş bir katılım gösterilirken yarın Cebeci Hastanesi’nde banka promosyonları ile ilgili bir eylem gerçekleştirilecek. Pazartesi günü ise A.Ü. Tıp Fakültesi İbni Sina hastanesinde benzer bir eylem daha yapılacak.

Çalışanlar banka promosyonlarını istiyor

A.Ü.T.F hastanelerinde çalışanlar bir yandan yemekhane boykotları ile yapılan akıldışı yemek zammını protesto ederken, bir yandan da hastane yönetiminin el koyduğu banka promosyonlarını istiyorlar.  

İbn-İ Sina Hastanesi çalışanlarının maaşları İş Bankası’ndan ödeniyor. Doğrudan çalışanlara ödenmesi gereken promosyonları hastane yönetiminin inisiyatifine bırakan İş Bankası’nı ve hastane yönetimini protesto etmek için çalışanlar bugün İbn-İ Sina Hastanesi İş Bankası Şubesi önünde “İş Bankası Kredi Kartlarını İptal Etme” eylemi gerçekleştirdiler. Hastane yönetimi el koyduğu promosyon paralarıyla İbn-İ Sina hastanesine yeni Acil birimi yaptıklarını duyurmuştu. 30.01.2008

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]