Telekom işçilerinin grevi 8. günü geride bırakırken yurt genelinde destek ziyaretleri de sürüyor.

İşyeri temsilcilerinin katılımıyla basın açıklaması yapan Haber-İş İzmir Şube Başkanı Kemal İlçioğlu, “Kararlılığımızı test etmeye ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara yine en iyi dersi çalışanlar verecektir” dedi. Anlaşmaya yanaşmayan tarafın Telekom yönetimi olduğunu ifade eden İlçioğlu, “Müdürler ellerinde kablolarla arızaya gidiyorlar. Yasal hakkımızı gasp etmeye çalışıyorlar. Grev kırıcılığı yapmak hainliktir” dedi. Yağışlardan sonra Telekom’un yüzde 20’sinin abonelere hizmet veremediğini ifade eden İlçioğlu, “Yürekleri yetiyorsa bunları açıklasınlar” dedi. CHP İl Başkanı Kemal Karataş da, ziyarette yaptığı konuşmada, “Asıl vatan hainleri ülkenin bütün değerlerini satanlardır. Örgütlü mücadeleniz sizi başarıya ulaştıracaktır” dedi.
Amasya’nın Merzifon ilçesinde grevci işçileri ziyaret eden Eğitim Sen, SES, EMEP ve ÖDP ilçe örgütleri greve tam destek vereceklerini ifade ettiler. KESK Sivas Şubeler Platformu da grevci işçilerle buluştu.
Akhisar’da ise grevcilere Graniser işçileri ve Eğitim Sen üyeleri destek verdi. Eğitim Sen Yöneticisi Kenan Çetin, telekom işçileri ile dayanışmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Tokat Telekom çalışanlarını ziyaret eden Türk-İş İl Temsilcisi İsmail Duman da “Telekom çalışanlarının hak mücadelesinde giriştiği grevi destekleyeceğiz” dedi. (25 ekim 2007/evrensel)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]