İtalya’da dün havayolu çalışanları, uçuş ve kule personelinin gittiği grev havayolu taşımacılığını durdurdu. Milano Malpensa’da 185, Linate’deyse 54 uçuş iptal edildi.

Göstericiler her iki havalimanına giden yolları da bloke ederek uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Kötü hava koşullarının etkili olduğu Sicilya adasının da Çizme’yle bağlantısı uçuşların iptal edilmesi nedeniyle kesildi.

Enav’a bağlı kule personelinin ulusal çaptaki grevi, saat 16.00’ya kadar devam edecek. Çisal-Assovolo’ya bağlı İtalyan Havayolları Alitalia personelinin saat 10.00’da başlayan greviyse 18.00’e kadar devam edecek.

İşçilerden kadrosuz çalıştırılmaya tepki…
İtalya’da bugün havayollarında başlayan grev dalgası, ekim ve kasım boyunca başka iş kollarında 6 milyon çalışanın katılımıyla sürecek.  Çizme’de 25 Ekimde eczaneler ve itfaiye personeli, 26 Ekimde tüm kamu çalışanları, 27 ekimde okullarda görevli personel ve öğrenciler, 29 ve 30 Ekimde maden işçileri, 6 Kasımda yeniden havalimanı personeli, 9 Kasımda ulaşım sektörü çalışanları ve 16 Kasımda mağazalar ve süpermarketlerde görevli personel greve gidecek.  Farklı iş kollarındaki çalışanlar Prodi hükümetinin ekonomik uygulamalarına, düşük ücretlere, yenilenmeyen iş sözleşmelerine ve kadrosuz çalıştırılmaya karşı tepkilerini göstermek için greve gidiyorlar.  bianet.org 22 ekim 2007

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]