KESK GREV VE TOPLUSÖZLEŞME HAKKI İÇİN ANKARA’YA YÜRÜYOR

Facebook
Twitter
WhatsApp

İnsanca bir Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri yola çıktı. Bugün saat 12.30'dan itibaren Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan KESK üyelerine destek olmak amacıyla ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da alana geldi. 1.gün:
İnsanca bir Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri yola çıktı. Bugün saat 12.30'dan itibaren Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan KESK üyelerine destek olmak amacıyla ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da alana geldi.
İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek olan KESK Danışma Meclisi üyelerini uğurlamaya gelen yaklaşık 500 kişi attıkları sloganlarla, Toplu GÖrüşme masasındakileri eleştirerek, Toplu Sözleşme taleplerini dile getirdiler. Çok sayıda basın mensubunun da hazır olduğu uğurlamada bir açıklama yapan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Kamu Emekçilerinin insanca yaşamak için toplu sözleşme ve grev hakkını kullanacaklarını belirterek, "Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Çalışanların önündeki engeller acilen kaldırılıncaya ve yaşam koşulları düzelinceye kadar bu yürüyüş devam edecek" dedi. Sık sık sloganlarla kesilen Tombul'un konuşmasının ardından topluluk, İncirli Caddesi boyunca yürüyerek Grup daha sonra İncirli Caddesi boyunca yürüyerek Hava-İş Genel Merkezi'ne gitti. KESK üyeleri Hava İş'e bağlı işçiler ve sendika yöneticilerince alkışlarla karşılandı. Hükümetin ve THY yönetiminin baskılarına rağmen kararlı bir tutum göstererek önemli bir sendikal başarıya imza atan Hava İş yöneticileriyle görüşme yapılarak, karşılıklı dayanışma ve birlik mesajları dile getirildi.
Görüşmenin ardından Danışma Meclisi üyeleri alkışlar ve sloganlarla yürüyüşlerinin ilk durağı olan Gebze'ye uğurlandı.

2.gün ile ilgili gelişmeler aşağıdadır;

"İnsanca Bir Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" başlığıyla İstanbul'dan Ankaraya düzenlediğimiz yürüyüşün 2. günündeyiz. Dün İstanbul Bakırköy Meydanında düzenlenen uğurlamanın ardından öğleden sonra Gebze'de, akşam saatlerinde de Kocaeli'de kamu emekçileri ve demokratik kitle örgütlerince karşılanarak basın açıklaması düzenledik. Bu sabah ise saat 9'da Kocaeli'den uğurlanarak Bursa'ya haraket ettik. Bursa'da bizi yüzlerce emekçi ve Kübalı Turistlerin coşkulu şarkıları karşıladı. 
Bursa'daki karşılama Stadyum önünde gerçekleşti. Yüzlerce kamu emekçisi ellerinde KESK flamaları ve dözvizleriyle yürüyüşçüleri karşıladı. Stasdyum'dan Bursa Eski garaj'a kadar uzun bir yürüyüş düzenlenerek yol boyunca sloganlar atılarak talepler dile getirildi.
Bursa'daki yürüyüşün en güzel dakikaları ise, Bursa'ya Turist olarak gelen bir grup Kübalının KESK'li yürüyüşçüleri gördüklerinde alkışlar ve şarkılarla destek vermeleri oldu. Yürüyüş koluna bir süre eşlik eden Kübalı dostlar, coşkuyla Victor Jara'nın unutulmaz eseri "el pueblo unido jamas sera vencido" (Birleşen Halklar Asla Yenilmez) şarkısını söylediler.
Bursa Şehir Meydanında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul bir basın açıklaması yaparak, İstanbul'dan Ankara'ya düzenledikleri yürüyüş boyunca uğradıkları tüm kentlerde kamu emekçilerinin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını dile getirerek, Hükümetin kafasını masadan kaldırarak, sokaklardaki kamu emekçilerinin talepleriyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirdi. KESK'in toplu sözleşme talebini yineleyen Tombul, hükümetin bu konuda işi yokuşa sürmek yerine siyasi irade kullanarak masaya oturması gerektiğini söyledi.Bursa'da kamu emekçileriyle yenen yemekğin ardından yürüyüşçüler Eskişehir'e doğru yola çıktılar. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]