17 Haziran 2016 günü DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda polis tarafından gözaltına alınıp ifade için Kartal Adliyesi’ne götürüldü. Aldığımız bilgilere göre gözaltı kararı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınmıştır. Gerekçesi ise 31 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde sağlık emek ve meslek örgütlerince yapılan “Sağlıkçılar ölüme karşı yaşamı savunuyor” açıklamasında yaptığı konuşma gösterilmiştir. Bu konuşmada yapılan eleştiriler hakaret kapsamında yakalama kararına konu yapılmıştır.

Görüldüğü gibi bu ülkede ifade özgürlüğü tamamen ayaklar altına alınmış, Cumhurbaşkanlığını, Hükümeti kısacası siyasal iktidarda bulunanları eleştirmek hakaret olarak değerlendirilip topyekün bir baskı ortamı oluşturulmak istenmektedir. Hükümetin yargı yolu ile baskı politikası oluşturup bu şekilde gözaltı kararları aldırmasını kınıyoruz. Kraldan çok kralcı davranan yargı mensuplarının da bu yaptıklarının yargı faaliyeti ile bir ilgisi olmadığını hükümet memurluğundan öteye gitmediğini belirtmek istiyoruz.

Arzu Çerkezoğlu aynı gün sokağa çıkma yasağı sona eren Silvan İlçesine gitmiş burada özellikle sağlıkçıları ziyaret etmiş, ardından Diyarbakır’a dönmüştür. Diyarbakır’da sağlık emekçileri tarafından “Sağlıkçılardan Savaşa Karşı Barış Beyannamesi”ni dinlemiş ve bu ortak etkinliğimize katılarak savaşa karşı barışta ısrar tutumunu ortaya koymuştur.

DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını istiyor, demokratik kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz.

 

 

                                                                                              MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]