DİYARBAKIR; Dilek feneri Uçurtma Etkinliği ve Barış Forumu

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri olarak, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle 31.08.3014 tarihinde Mardinkapı Keçi Burcu festival 1eylul2014alanında Dilek Feneri Uçurtma etkinliği ve “Barış” konulu forum düzenledik. Çok sayıda kişinin katıldığı forumda konuşan Şube Sekreterimiz Fuat SONDUK, herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini belirterek, “Sürmekte olan barış sürecinin gelişmesi için toplumun talepleri karşılanmalıdır” dedi. 

           KESK Kadın Dönem Sözcüsü Müyesser Gülcemal ise, “Tarih boyunca yaşanan tüm savaşlarda saldırıya ilk uğrayanlar kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bugün ise Rojava ve Şengal’de yaşanan saldırılarda yine ilk hedef kadın ve çocuklar olmuştur. Tüm savaşlar sürecinde kadınlar ve çocuklara yönelik bu vahşetin karşısında durmaya devem edeceğiz diyerek düşüncelerini ifade etti. Müyeser Gülcemal’in konuşmasının sonucunda diğer konuşmacıların da 1 eylül dünya barış günü sebebiyle konuşmalarını yaparak geleceğe dair temennilerini forum için toplanan kitle ile paylaştıktan sonra forum sonlandırıldı.
Forumda yapılan konuşmaların ardından 1 Eylül’ün Ortadoğu halklarına barış getirmesi temennisi ile dilek fenerleri uçuruldu. 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]