DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU’NDAN AÇIKLAMA

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

Toplumun tüm kesimlerini sorgusuz, sualsiz ve gayri hukuki bir şekilde zindanlara dolduran AKP hükümetinin bu politikalından sağlık öğrencileri nasibini aldı.

duogrencikomisyonaciklamaKendisi gibi düşünmeyen siyasetçi, gazeteci, avukat, akademisyen, öğrenci, kadın, çocuk demeden her kesimden insanı içeri atmakla sindirmek isteyen AKP hükümeti, tüm egemen, baskıcı hükümetlerde olduğu gibi topluma her alanda öncülük yapan üniversite öğrencilerine karşı çok ciddi ve kabul edilmez bir tutuklama furyasına başlamıştır. Özellikle son dönemde yaygınlaşan tutuklamalar ile 700’ü aşkın öğrenci cezaevine tıkılmıştır. Sağlığın toplumsallaşması konusunda çalışma yürüten, herkese eşit, parasız, anadilde sağlık hakkını savunan biz sağlık öğrencileri de hedefe konulmuş durumdayız. Ankara’daki arkadaşlarımızın toplumu sağlık açısından bilinçlendirmeye yönelik yaptığı çalışmalar ve hakkı konusundaki mücadeleleri illegalize edilmiştir. Arkadaşlarımızın yaptığı mahalle sağlık taramaları ve halkın sağlığa bakışı konulu anket çalışmaları marjinalize edilmiştir. Hatta bununla yetinmeyip yandaş medya üzerinden yapılan karalama kampanyasıyla da arkadaşlarımızı kamuoyunda suçlu göstermeye çalışmak istemişlerdir. Bunun en bariz örneği tüm tıp fakültelerinin 3. Sınıfında uygulanan halk sağlığı komitesi ders kurulunun manipüle edilmesidir.

Bizler Dicle Üniversitesi sağlık öğrencileri olarak sağlığın toplumsallaşması, herkese eşit, parasız ve anadilde olması konusunda çalışma yürüten ve haksız bir şekilde tutuklanan tüm sağlık öğrencilerinin yanındayız. Onlara açılan hukuksuz ve siyasi davanın takipçisi olacağımızı belirterek, bir an önce cezaevinden bırakılmasını talep ediyoruz.28.09.2012

 

 

 

                                                                                       DİCLE ÜNİVERSİTESİ SES ÖĞRENCİ KOMİSYONU

                                                                                                              DİCLE ÖĞRENCİ KOMİSYONU

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]