Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, uzun süreden beri yaşanan ve idare tarafından bir türlü çözülmeyen sorunları dile getirmek amacıyla Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde İşyeri Temsilciliği olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya katılan çalışanlara, vatandaşlar da destek verdi. Yapılan açıklamada sorunlar bir kez daha dile getirildi. Sorunların çözümü için idarenin bir an önce harekete geçmesi istendi.

         Sağlık ve Eğitim hizmetlerinin dibe vurduğu üniversitede yaşananlara seyirci kalınamayacağı dile getirilen açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

 1 – Çalışanların biriken döner sermaye ücretlerinin biran önce ve bir defada ödenmesi, bundan sonra her ay düzenli olarak ödenmesi için gereken önlemlerin alınması,

2- Yapılması önceden karara bağlanan 2009 yılı için kurum içi yükselme sınavının biran önce yapılması.

3- 4/B Statüsünde çalışan sözleşmeli personel nöbet izinlerinin kullandırılması.

4 – İşyerindeki çalışmalarımızın düzenli olarak yürütülmesi için sendikamız temsilcilik odasının belirlenen yeni yerde tahsis edilmesi.

5 – Birimler arası yer değiştirmede çalışanların, temsilcilerin görüşlerinin alınması son derece önemlidir, bu durumun dikkate alınması.

6 – Lojmanların dağıtımında hassasiyet gösterilerek bu konuda adil davranılması

 

Açıklama atılan slogan ve alkışlar ile son buldu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]