Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yapılması planlanan değişikleri içerdiği öne sürülen taslak metin birkaç gündür kamuoyu ile paylaşılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın daha önce pek çok kez yaptığı “sızdırıma”lar, gerek kamuoyu gerekse emekçilerinin tutumlarının ölçmeye yöneliktir.
 
Birinci basamak sağlık hizmetlerini metalaştırarak; koruyucu sağlık hizmetlerinden giderek uzaklaşılan, hekimleri işletme sahibine dönüştürerek performans baskısına maruz bırakan ve ASM’de hizmet veren ebe hemşireler başta olmak üzere sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini yok sayan bu sisteme başından beri itiraz ettik.
 
Göç, pandemi ve depremler bu sistemin nasıl işleyemediğini göstermişken ceza yönetmelikleri, en temel hak olan çalışma hakkının zorla dayatılması ya da elinden alınması hiçbir ASM emekçisi tarafından kabul edilemeyeceği gibi etkili bir birinci basamak sağlık sisteminin inşası ancak meslek örgütleri, sendikalar ve emekçilerin görüş ve önerilerinin alınacağı bir ortaklıkla olur.
 
Tüm itirazlarımıza rağmen gerçekleşen sağlıkta dönüşüm programı koruyucu sağlık hizmetlerinin sorumluluğunu halkın ve hekimlerin sırtına yüklemiştir. Sağlık bakanlığı tüm meslekleri görmezden gelerek yeni ceza yönetmelikleri ile birinci basamağın tıkanmışlığını kapatmaya çalışmaktadır. Yanlışlıkları en yüksek SES’le söylemeye devam edeceğiz ve bu uzun soluklu mücadelede tarafımız sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ve halktan yanadır!
 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]

×