İstanbul Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilciliğimiz: Artık Yeter, Sağlıkta Şiddet Son Bulsun!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilciliğimiz, dün gece acil bölümünde doktorlara sözlü şiddet uygulayan bir hastanın olaya müdahale etmek isteyen dört güvenlik görevlisine bıçakla saldırarak yaralamasına karşı bugün poliklinikler önünde açıklama yaptı.

İş Yeri Temsilciliğimiz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Defalarca söyledik, muhataplarına sorunumuzu ilettik, çözüm bulun da demedik, çözüm sunduk, sadece uygulayın dedik. Ancak Sağlık Bakanlığı hala biz sağlık emekçilerine kulaklarını tıkamaya devam ediyor. Sağlık kurumları artık  çalışanlar açısından verimli ve huzurlu  bir ortam olmaktan çıktı, yoğun iş yükü altında ezildiğimiz, yetmezmiş gibi her an şiddete maruz kaldığımız, can güvenliğimizin  bulunmadığı  yerler haline geldi. Sağlık ortamının getirildiği bu nokta bizleri mesleğimize yabancılaştırdı. Performans kaygısı bir yandan, liyakatsız yöneticilerin iktidarın desteğine yaslanarak uyguladıkları mobbing öte yandan, yap-boza çevirdikleri ulaşılamaz-niteliksiz, ücretli hale getirdikleri sağlık sistemindeki tüm sorunların muhatabı olarak sağlık emekçilerini gören, şiddet uygulamayı hak arama zanneden hasta ve hasta yakınlarının şiddeti diğer taraftan. Artık yeter, sağlıkta şiddet son bulsun”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]