Covid – 19 pandemisinde hayatını kaybeden ve bu uğurda halen özveriyle mücadele eden tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ithafen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan “Pandemi Kahramanları Anıtı” 16 Mart 2022 tarihinde İzmir Karantina Meydanı’nda açılmıştır.

Açılışa anıtta emeği olan İzmir Tabip Odası ve sendikamız olmak üzere İzmir’de Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında örgütlü olan sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri de katılmıştır.

Açılışta İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Tunç SOYER, İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi ÇAMLI ve sendikamız İzmir Şube Eş başkanı Erkan BATMAZ kısa birer konuş yapmıştır.

Eş başkanımızın konuşması aşağıdaki gibidir:

“Pandeminin en başından itibaren cansiperhane olarak sağlık hizmeti sunan, bu hizmeti sunarken hayatlarını kaybeden 553 sağlık emekçileri adına, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim anıtına çelenk bırakmak isterken engellenen ve yerlerde sürüklenen Op. Dr. Erdinç KÖKSAL başta olmak üzere hayatını İyi Hekimliğe adamış tüm emekçiler adına, çalışırken şiddete maruz kalan gebe hemşire arkadaşımız adına, 36 saati aşan mesai saatleri yüzünden trafik kazasında hayatını kaybeden Asistan hekim Rümeyse Şen adına ve nöbete giderken pandemiden dolayı çocuklarını bırakacak bir yer bulamadığı için komşusuna bırakan ve evde çıkan yangında 2 evladını yitiren Fatma hemşire adına, açılışı yapılan “Pandemi Kahramanları Anıtı”nda emeği geçenlere Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İZMİR ŞUBESİ olarak teşekkür ederiz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]